ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Sesa (Πρέβεζα)

Ελληνική δημιουργική κουζίνα από έναν ευρηματικό σεφ που αξιοποιεί τα ντόπια προϊόντα με οξυδέρκεια.

25.06.2013| Updated: 16.02.2024
Sesa (Πρέβεζα)

Ελληνική δημιουργική κουζίνα από έναν ευρηματικό σεφ που αξιοποιεί τα ντόπια προϊόντα με οξυδέρκεια.

Η θέση: Στο Κανάλι της Πρέβεζας, στο ισόγειο του ολοκαίνουργιου μπουτίκ ξενοδοχείου Sesa, μπροστά στην παραλία.

Η ατμόσφαιρα: Το εστιατόριο όπως και το ξενοδοχείο είναι σχεδιασμένο από ένα αξιόλογο δίδυμο Μιλανέζων αρχιτεκτόνων και υπακούει στη λιτότητα: πάλλευκα αντικείμενα με χαρακτήρα, αψεγάδιαστες λεπτομέρειες σε ένα σχεδόν απείραχτο φυσικό περιβάλλον, τραπέζια σε διάφορα επίπεδα και θέα στη θάλασσα. Το μάτι ακολουθεί τη γραμμή του ορίζοντα. Το σέρβις ουσιωδώς φιλικό, το περιβάλλον σε ηρεμεί.

Το φαγητό: Παρόλο που η υψηλή γαστρονομία έχει υπάρξει για την πλειοψηφία των επαρχιακών πόλεων άγνωστο πεδίο, για το νομό Πρεβέζης τα δεδομένα φαίνεται να άλλαξαν. Υπεύθυνος για το φαγητό του ξενοδοχείου είναι ο Κώστας Τερζούδης, ένας σεφ που έχει περάσει από γνωστά εστιατόρια της πρωτεύουσας και η εμπειρία του είναι έκδηλη στα πιάτα που απολαύσαμε. Ελληνική δημιουργική κουζίνα μεν, χωρίς εξαλλοσύνες δε. Υλικά εποχής και από την περιοχή (στο μέτρο του δυνατού), σωστές τεχνικές, άρτιο ψήσιμο.

Διαθέτει μενού a la carte για το δείπνο και έναν κατάλογο με πιο «εύκολα» πιάτα, που σερβίρονται από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Ξεκινήσαμε με τα απαραίτητα ορεκτικά και σαλατικά· οι σαλάτες, εκτός από την Caesar’s που αποτελεί γεύμα, επιτελούν το ρόλο τους – είναι δροσερές, με φρέσκα φρούτα και πρασινάδες. Μας άρεσε πολύ αυτή με το ροδάκινο. Οι γαρίδες Αμβρακικού με πέστο μυρωδικών ήταν πολύ αρωματικές και τραγανιστές, εξίσου απολαύσαμε και το ριζότο σε κόκκινη σάλτσα με λαχανικά εποχής και μπουκιές από χαλούμι. Από τα κυρίως ξεχώρισε το λαβράκι με πουρέ σελινόριζας και σπαράγγια. Το τρυφερό φιλέτο ήταν ζουμερό, απαλός, βουτυράτος και πληθωρικός ο πουρές.
Το μεγάλο ατού του σεφ είναι, ξεκάθαρα, οι σάλτσες του, οπότε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα πιο «ζουμερά» πιάτα. Επιπλέον πλεονέκτημα το γεγονός ότι το μενού περιλαμβάνει πίτσα, μπέργκερ, πάστα και ριζότο και όχι μόνο κυριλέ πιάτα, οπότε η ποικιλομορφία των γεύσεων ικανοποιεί σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για μεσημεριανό στην ξαπλώστρα στην παραλία μπροστά στο ξενοδοχείο είτε για ένα ρομαντικό δείπνο με χαμηλό φωτισμό δίπλα στην πισίνα.

Ειδικής μνείας αξίζουν τα επιδόρπια: Προφιτερόλ με μαλακά σου γεμισμένα με κρέμα ζαχαροπλαστικής και σάλτσα από σοκολάτα gianduja (δηλαδή με πραλίνα) – σερβίρεται ξεχωριστά για να βάλει κανείς όση θέλει. Ιντριγκαδόρικο γλυκό και η μους με λευκή σοκολάτα και γλυκό κουταλιού ελιά.

Ο λογαριασμός: Περίπου 20-25 € το άτομο.

Η κάβα: Ελληνικές ετικέτες, τα περισσότερα δημοφιλή κρασιά υπάρχουν στον κατάλογο. Εκτός από κρασί, μπορείτε να επιλέξετε για να συνοδεύσετε το φαγητό σας κάποιο από τα κλασικά κοκτέιλ που υπάρχουν στο μενού.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από νωρίς το πρωί, όπου μπορείτε να πάρετε πρωινό, μέχρι μετά τα μεσάνυχτα οπότε και κλείνει η κουζίνα. Υπάρχει χώρος για να αφήσετε το αυτοκίνητο κατά μήκος της παραλίας. Αν δεν είστε κάτοικος της περιοχής, μπορείτε να ξεκουραστείτε για ένα βράδυ σε κάποιο από τα 10 θεματικά δωμάτια του ξενοδοχείου. Τα στρώματα Coco-mat υπόσχονται ύπνο-εμπειρία.

Παραλία Καναλίου, Πρέβεζα, τηλ. 26820 52 707.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών