ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Simul

Δοκιμάσαμε το νέο μενού «Rock the gourmet» του κολωνακιώτικου εστιατορίου!

28.03.2017| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής
Simul

Δοκιμάσαμε το νέο μενού «Rock the gourmet» του κολωνακιώτικου εστιατορίου!

Η θέση: Εδώ και 2 χρόνια έχει ανοίξει τις πόρτες του το Simul εκεί όπου βρισκόταν το γαλλικό εστιατόριο Prunier, στον ήσυχο δρόμο της Υψηλάντου.

Η ατμόσφαιρα: Η διακόσμηση αφαιρετική και κομψή, (τα vintage ποτήρια του νερού, κλέβουν τις εντυπώσεις), η φιλοξενία ανεπιτήδευτη και ευγενική, η ατμόσφαιρα φιλική.

Το φαγητό: Ο νεαρός σεφ Νίκος Θωμάς, στα καλύτερα του. Ετοίμασε ένα μενού, βασισμένο σε παραδοσιακές ελληνικές πρώτες ύλες όπως το μαστέλο Χίου, το κατσικίσιο τυρί,  το σιτάρι, τις ελιές Καλαμών, το χαρουπάλευρο κ.α με τεχνικές όμως «σεφίστικες» και προσμίξεις διεθνείς.

Ξεκινήσαμε με χειροποίητα, φρεσκοζυμωμένα ψωμάκια σε φετούλες, από σιτάρι, χαρουπάλευρο, καλαμποκάλευρο κ.α., λεπτομέρεια που σε προδιαθέτει ευχάριστα για τη συνέχεια αλλά και που θα πρέπει να γίνει και παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα εστιατόρια. Γνώστης των υλικών ο σεφ, ετοιμάζει πιάτα με διακριτές γεύσεις όπως το μοσχαρίσιο πλευρό με μελιτζανοσαλάτα, σιτάρι με μυρωδικά και γιαούρτι, ένα νοστιμότατο πιάτο με χαρακτήρα και ένταση. Μοναδική ένσταση η κρύα μελιτζανοσαλάτα σε συνδυασμό με το ζεστό κρέας.

Το καλύτερο πιάτο του μενού όμως είναι μάλλον το υπέροχα μελωμένα ριζότο με μπόλικες δόσεις μελανιού σουπιάς, καβούρι και λίγο (όσο πρέπει) πικάντικο τσορίθο. Τα γλυκά είναι φίνα, δροσερά και ελαφριά, όπως πρέπει να είναι τα επιδόρπια που κλείνουν ένα γεύμα, με κορυφαίο το σορμπέ λεμόνι με γλυκό του κουταλιού ελιά.

Ο λογαριασμός: Τα νέα πιάτα μπορούμε να τα απολαύσουμε στην τιμή των 40 € το άτομο, χωρίς το κρασί.

Η κάβα: Πλούσια σε ελληνικές ετικέτες.

Επιπλέον πληροφορίες: Είναι ανοικτό Δευτέρα έως Σάββατο 18:00 – 24:00, ενώ την Kυριακή είναι κλειστά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT