ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

St’ Astra

Εκπληκτική θέα και «εξευρωπαϊσμένη» ασιατική κουζίνα στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου Park.

08.06.2011| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
St’ Astra

Εκπληκτική θέα και «εξευρωπαϊσμένη» ασιατική κουζίνα στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου Park.

Η θέση: Απέναντι από το Πεδίον του Άρεως, στον όγδοο όροφο του ιστορικού Park Hotel της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με συγκλονιστική θέα.

Η ατμόσφαιρα: Ιδανική για να αποφορτιστείς από μια δύσκολη μέρα. Απλός χώρος, μίνιμαλ, με το μαύρο, γκρι και σκούρο κόκκινο να κυριαρχούν. Άνετοι καναπέδες.

Το φαγητό: Ο κατάλογος «κοιτάζει» προς Ασία μεριά. Ο σεφ Christian Robert κατάγεται από τον Μαυρίκιο, λατρεύει την ασιατική κουζίνα και το δείχνει με όλους τους τρόπους. Δοκιμάσαμε dragon maki με χέλι, αγγούρι, αβοκάντο και σάλτσα από δαμάσκηνα, golden maki με σολομό και μάνγκο σε κρούστα τεμπούρας (πολύ καλά!), μια ποικιλία νιγκίρι (σολομό, λαβράκι, τόνο), ρυζομακάρονα με λαχανικά, μοσχάρι με κάρι και αρωματικό ρύζι – και την κλασική πάπια Πεκίνου, που ήταν τραγανή και νοστιμότατη. Ήπιαμε ζεστό σάκε, αν και μας φάνηκαν αρκετά λαχταριστά τα κοκτέιλ που έπινε η διπλανή παρέα.

Ο λογαριασμός: Γύρω στα 30 ευρώ το άτομο, με το σάκε.

Η κάβα: Επιλογές από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα, με έμφαση στα κρασιά της πατρίδας μας.

Επιπλέον πληροφορίες: Μόνη παραφωνία: ο φωτισμός. Θέλεις να βλέπεις τι τρως. Διαπιστώσαμε ότι έχει γίνει μια «διόρθωση» στις τιμές, προς τα κάτω, κι αυτό, όπως και να το κάνουμε, είναι ευχάριστο. Λειτουργεί καθημερινά 7.30 μ.μ.-1.00 π.μ.
Για την περίοδο του καλοκαιριού το εστιατόριο μεταφέρεται έναν όροφο πιο πάνω, δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου. Ο σεφ θα το εμπλουτίσει με διάφορες νέες γεύσεις, ιδανικές για ένα δείπνο δίπλα στην πισίνα και κάτω από τ’ Astra.

«St’ Astra East», Park Hotel, Λ. Αλεξάνδρας 10, τηλ.: 210-88.94.500.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών