ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Stellar Gastro Cinema: Η μεγάλη ιδέα

Σινεμά και καλό φαγητό για πρώτη φορά στα σοβαρά.

28.09.2020| Updated: 15.02.2024
Stellar Gastro Cinema: Η μεγάλη ιδέα

Σινεμά και καλό φαγητό για πρώτη φορά στα σοβαρά.

Δυο χρόνια πριν, τέτοια εποχή, οργώναμε την Αθήνα με τη συνάδελφο Νένα Δημητρίου για να καταφέρουμε να εντοπίσουμε τους κινηματογράφους που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν την αίσθηση της λιγούρας μας κατά τη διάρκεια της προβολής. Δεν θυμάμαι τίνος ιδέα ήταν αυτό το ρεπορτάζ, αλλά σίγουρα ήταν εξαιρετικά διαφωτιστικό για εμένα, αφού η μόνιμη αίσθηση της λιγούρας κυριολεκτικά με το που έσβηναν τα φώτα κι έπεφταν οι τίτλοι αρχής, μου αποσπούσε την προσοχή από το έργο. Μια χαρά βολευτήκαμε τότε με τυρόπιτες, πίτσες, κεφτέδες και λουκουμάδες. Κενό στην αγορά, ωστόσο, εξακολουθούσε να υπάρχει.

Ώσπου το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος μου πρωτοείπε την ιδέα εφέτος τον Μάιο λίγο μετά την καραντίνα. «Θα διαλέγουμε έναν προορισμό, όπως π.χ. την Ιταλία, και με έμπνευση 3 ταινίες – κλασικά αριστουργήματα που θα αλλάζουν ανά δύο ημέρες θα στήνουμε ένα μενού 5 σταδίων που θα σερβίρεται κατά την διάρκεια της προβολής». Χαμός. Χειροκροτήματα και πανηγυρισμοί από μεριάς μου. Μερικούς μήνες αργότερα το πρότζεκτ (και το όνειρο) έγινε πραγματικότητα.

Και βρέθηκα λοιπόν καθισμένη σε μια σεζ λονγκ κάτω από τα αστέρια, στην ταράτσα του μοντέρνου κτιρίου στο Γκάζι, να απολαμβάνω έξοχα φτιαγμένα κοκτέιλ μαζί με πάπια με βερμιτσέλι, inside-out salmon roll, sasebo burger και άλλες νοστιμότατες ασιατικές λιχουδιές, και να μην ξέρω που να πρωτοκοιτάξω – τη μαγική θέα ή την ταινία.

Ο Δημήτρης μαζί με τους συναδέλφους του, σεφ Πάνο Ιωαννίδη και Γιάννη Μαρκαδάκη, επιμελούνται δημιουργικά μενού, εύκολα να φαγωθούν μες στα σκοτάδια χωρίς να αποσπάται η προσοχή μας από την ταινία. Κατά τη διάρκεια της ιταλικής εβδομάδας προβλήθηκαν οι ταινίες «La Grande Bellezza», «Τα παράπονα στον δήμαρχο», το «Αυγουστιάτικο γεύμα στη Ρώμη» και οι σεφ εμπνεύστηκαν ριζότα, πίτσες, τιραμισού και άλλα. Η εβδομάδα New York, New York ήταν αφιερωμένη σε ταινιάρες: Breakfast at Tiffany’s, Ghost Dog, Husbands and Wives.

Και το μενού φυσικά ανάλογο. Βασισμένοι στα σενάρια των ταινιών οι σεφ δημιούργησαν γαρίδες κοκτέιλ, αμαρτωλό duck and waffle, μοσχάρι yakitori και New York style πεπερόνι πίτσα. «Το όλον ξεκίνησε ως pop up» εξηγούν οι τρεις σεφ, «αλλά η προσέλευση του κόσμου και τα απανωτά sold out, μας ωθούν να συνεχίσουμε τις προβολές και τον χειμώνα. Ο θερινός κινηματογράφος θα παραμείνει ανοιχτός για όσο το επιτρέπει ο καιρός και στη συνέχεια θα μετακομίσουμε σε νέο, urban χώρο, για τον οποίο θα σας ενημερώσουμε πολύ σύντομα».

Info: Η τιμή του εισιτηρίου (συνήθως ξεκινά από 25 ευρώ και διαμορφώνεται αναλόγως με το εκάστοτε μενού) περιλαμβάνει, εκτός από την είσοδο στον κινηματογράφο, ένα ποτό, εμφιαλωμένο νερό και το φαγητό. Υπάρχουν vegan επιλογές κατόπιν συνεννόησης, το πρόγραμμα αλλάζει κάθε εβδομάδα και τα μέτρα πρόληψης του COVID-19 τηρούνται ευλαβικά.

Τζαφέρη 16 Γκάζι, εντός του επιχειρηματικού κέντρου Tzaferi 16, Τ/6948086999.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών