ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα Τρύπια Ποτήρια στο Μπιτ Παζάρ

Ψαγμένοι μεζέδες σε ένα κουτούκι της Θεσσαλονίκης που δεξιώθηκε προσφάτως τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

28.03.2016| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Βαγγελιώ Χρηστίδου
Τα Τρύπια Ποτήρια στο Μπιτ Παζάρ

Ψαγμένοι μεζέδες σε ένα κουτούκι της Θεσσαλονίκης που δεξιώθηκε προσφάτως τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

Η θέση: Άνοιξε πριν από δύο χρόνια μέσα στο Μπιτ Παζάρ. Θα το βρείτε όπως μπαίνετε από Ολύμπου, στο στενάκι της Προσφυγικής Αγοράς. Πρέπει να είστε παρατηρητικοί καθότι είναι σχεδόν κρυμμένο από τα νάιλον των υπόλοιπων μαγαζιών της περιοχής.

Η ατμόσφαιρα: Είναι το πιο καινούριο, το πιο συμμαζεμένο και ταπεινό μαγαζί στην περιοχή. Η διακόσμηση θυμίζει κλασικό κουτούκι. Έχει αρχίσει να «κερδίζει» όλο και περισσότερο τη νεολαία με την κιμπαριά του και προσφάτως δεξιώθηκε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τη συνοδεία του. Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι θα ήθελα η διακόσμηση να είναι πιο προσεγμένη, αλλά απ’ την άλλη αυτό είναι μέρος της γοητείας του… Ιδιαίτερα φιλική και οικεία η συμπεριφορά του προσωπικού.


Το φαγητό: Οι ιδιοκτήτες του αγαπούν τα καλά προϊόντα και τους πειραματισμούς στην κουζίνα, κάτι που έλειπε από την περιοχή. Ωραιότατα τα τηγανητά μύδια τους. Τα «γκαστρωμένα» μανιτάρια τους, με γέμιση τεσσάρων τυριών και σος πατζαριού, έχουν γεύση ιδιαίτερη και ντελικάτη. Στα ορεκτικά ξεχώρισα, επίσης, τα τηγανητά μανιτάρια με σκόρδο και βασιλικό και τις κασεροκροκέτες με ταλιατέλες αγγουριού. Στις σαλάτες, την ομώνυμη του μαγαζιού που είναι κανονικό γεύμα (με φιλέτο κοτόπουλο και ντρέσσινγκ λεμονιού), στα τυριά τη φέτα «Τρύπια Ποτήρια» πανέ, με καραμελωμένο παντζάρι. Πολύ καλό το μοσχαρίσιο συκώτι και το κοτόπουλο σβησμένο με μπίρα, με μουστάρδα και μαυροκούκι. Τα κρέατα και τα τυριά τους είναι από ντόπιους προμηθευτές – το συκώτι από τον κρεοπώλη που αγοράζω κι εγώ και τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Τα μύδια, όταν είναι στον καιρό τους, μη τα φοβηθείτε, είναι επιλεγμένα με μεγάλη προσοχή.

Ο λογαριασμός: Θα πληρώσετε περίπου 15 ευρώ το άτομο, έχοντας φάει νόστιμα και χορταστικά.

Η κάβα: Θα βρείτε κυρίως, αποστάγματα. Τσίπουρο «Μπαμπατζίμ» με ή χωρίς γλυκάνισο εμφιαλωμένο, ίδιας ετικέτας ούζο, τσίπουρο καραφάκι, τσικουδιά Κρήτης εξαιρετική, ρακή και ρακόμελο. Επίσης, κοκτέιλς, κάποια βασικά ποτά, χυμούς, αναψυκτικά και καλές μπίρες (θα ήθελα να ξαναδώ την ευβοϊκή Septem στον κατάλογο). Από κρασιά, μόνο χύμα, λευκό, κόκκινο ξηρό και ημίγλυκο και οινόμελο. Η κάβα για την ώρα… δυστυχώς είναι ελλιπής!

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό, από νωρίς το μεσημέρι. Εφόσον επικοινωνήσετε μέχρι και δύο ημέρες νωρίτερα με τον ιδιοκτήτη, μπορεί να σας έχει έτοιμο το μενού της επιλογής σας ή να κανονίσετε ένα μεγαλύτερο τραπέζι για εσάς και την παρέα σας, για κάθε περίσταση.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT