Φημίζεται για τα μύδια, τα οποία μαγειρεύονται σε διάφορες εκδοχές, αλλά πάντα η κλασική παραμένει η καλύτερη: αχνιστά με σκόρδο και κρασί, για να μπορέσετε να απολαύσετε τη νόστιμη, ζουμερή σάρκα τους. Η ταβέρνα «Θεόδωρος και Ελένη» σερβίρει, επίσης, χταποδάκι ψητό, μακαρονάδες με θαλασσινά, γαρίδες τηγανητές με σουσάμι, τηγανητό καλαμάρι και πλούσιες χορταστικές σαλάτες. Η φήμη τους έχει ταξιδέψει σε όλη την Αττική, οπότε καλό είναι να αποφύγετε το μεσημέρι της Κυριακής. Δεν βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα, αλλά είναι πολύ κοντά στις παραλίες των Λεγραινών.
*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.