Κλασική ψαροταβέρνα είναι ο «Ξυπόλητος» στη Λούτσα και αυτό σημαίνει με δυο λόγια ψημένο ψωμί με λάδι και ρίγανη, πατάτες κομμένες στο χέρι και φρέσκα ψάρια από καΐκια. Τα τραπέζια του είναι ακριβώς πάνω στο κύμα, δίπλα από μια συστάδα με αλμυρίκια που προσφέρουν τη σκιά τους. Φαγκρί, τσιπούρα και άλλα πρώτα ψάρια στη σχάρα, μπαρμπούνι, κουτσομούρα, μικρά ψαράκια και καλαμάρι στο τηγάνι. Η ταβέρνα βρίσκεται πάνω σε μια «μύτη» που μπαίνει στη θάλασσα. Ιδανική για ρεμβάσματα.
*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.