ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

The Restaurant, Fine Dining (Cape Sounio)

Μεσογειακή κουζίνα με εκλεκτές πρώτες ύλες και την επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Σάκη Τζανέτου.

14.08.2013| Updated: 16.02.2024
The Restaurant, Fine Dining (Cape Sounio)

Μεσογειακή κουζίνα με εκλεκτές πρώτες ύλες και την επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Σάκη Τζανέτου.

Η θέση: Στο Σούνιο, στο υπέροχο «μπαλκόνι» του ξενοδοχείου Cape Sounio της Grecotel με θέα το Αιγαίο και τον Ναό του Ποσειδώνα.

Η ατμόσφαιρα: Το περιβάλλον είναι σαν σκηνικό ταινίας. Νομίζεις ότι το μπαλκόνι κρέμεται από τον ουρανό πάνω στη θάλασσα, απέναντι από τον Ναό. Στο a la carte εστιατόριο του ξενοδοχείου η διακόσμηση είναι λιτή με έντονο το στοιχείο της Ανατολής τόσο στα χρώματα όσο και στο σχεδιασμό του. Ο στόχος είναι να σε κερδίζει το φαγητό σε ένα περιβάλλον που όλες οι αισθήσεις συμμετέχουν σε μια γαστριμαργική περιπέτεια. Από το σερβίρισμα του φαγητού, τον συγχρονισμό των σερβιτόρων, τα αρώματα που αναδύονται από τα πιάτα και τελικά η γεύση τους, όλα συμμετέχουν σε ένα αναπάντεχο πάντρεμα που καλείσαι να απολαύσεις με όλες σου τις αισθήσεις.

Το φαγητό: Υπεύθυνος για το φαγητό τόσο στο συγκεκριμένο εστιατόριο όσο και στα υπόλοιπα εστιατόρια του ξενοδοχείου είναι ο σεφ Σάκης Τζανέτος. Ως executive chef της Grecotel έχει στην κουζίνα του πάνω από 40 άτομα και ο ρόλος του εκτός από τη δημιουργία των μενού είναι τόσο ο συντονισμός του προσωπικού όσο φυσικά και οι προμήθειες. Η μέρα του ξεκινά στις 6 το πρωί όπου μαζί με άλλους συναδέλφους του από την κουζίνα παίρνουν τα καλάθια τους και πηγαίνουν στο «μποστάνι» τους, δίπλα στο ξενοδοχείο για να κόψουν φρέσκιες ντομάτες, μαϊντανό, βασιλικό, πιπεριές, αγγουράκια και ότι άλλο υπάρχει. Στη συνέχεια πηγαίνουν στην κουζίνα και οργανώνουν την ημέρα τους ανάλογα με τα events τα οποία έχουν προγραμματίσει για την κάθε μέρα.

Το μενού του εστιατορίου είναι a la carte και εμπνευσμένο από την δημιουργική μεσογειακή κουζίνα. Από τα ορεκτικά δοκιμάσαμε ολόφρεσκη σαλάτα με γαρίδες και απαλή σάλτσα εστραγκόν αλλά και μενταγιόν αστακού, με δροσερή σάλτσα από μάνγκο και αβοκάντο. Συνεχίσαμε με κριθαρότο με διάφορα θαλασσινά, εξαιρετικό, ζουμερό, ελαφρώς πικάντικο, πολύ ωραίο πιάτο. Το φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με φουά γκρά, πουρέ πατάτας με τρούφα ήταν σωστά ψημένο, θεσπέσιο. Το ίδιο ισχύει και για τα φιλετάκια πάπιας. Το μόνο ίσως αρνητικό ήταν ότι το φιλέτο σφυρίδας ήταν ελαφρώς παραψημένο και στεγνό. Η πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων συνεχίστηκε με τα γλυκά (μπράβο στον chef patisiere). Σοκολατένια σφαίρα γεμιστή με σορμπέ βατόμουρο, αρωματισμένο με γιασεμί, ψημένη κρέμα γλυκιάς κολοκύθας, κρέμα σοκολάτας αρωματισμένη με τζίντζερ και σορμπέ πράσινου μήλου είναι μερικά μόνο από τα γλυκά που δοκιμάσαμε και πραγματικά ήταν εξαιρετικά. Η κάθε μπουκιά ήταν μια γευστική εμπειρία.

Ο λογαριασμός: Ένα δείπνο στο Restaurant του Cape Sounio είναι ακριβό. Χρειάζονται περίπου 50 ευρώ ανά άτομο, για ένα πρώτο, κύριο πιάτο και γλυκό. Χώρια το κρασί. Είναι όμως μια εμπειρία να δειπνήσει κανείς στο συγκεκριμένο περιβάλλον, με την επιβλητική θέα, το προσεγμένο φαγητό, τους άψογους σερβιτόρους και την προσοχή στις λεπτομέρειες.

Η κάβα: Εντυπωσιακός κατάλογος με κρασιά από όλον τον κόσμο και μεγάλη γκάμα από επιλεγμένους οίνους του ελληνικού αμπελώνα. Για κάθε γούστο και πορτοφόλι.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο λειτουργεί μόνο για δείπνο.

Cape Sounio, 67ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, τηλ.: 22920 69700.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών