ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Θεόδωρος και Ελένη

Το μπάνιο ήταν μόνο η αφορμή...

14.07.2014| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Θεόδωρος και Ελένη

Το μπάνιο ήταν μόνο η αφορμή…

Η θέση: Η απόφαση για το πού θα πάμε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο ορίζεται και από το πού θα ξεγελάσουμε την πείνα μας μετά. Πολύ ωραία λοιπόν η παραλία του ΚΑΠΕ στα Λεγρενά, αλλά ακόμη καλύτερη η γαβάθα με τα μύδια που θα σε περιμένει στο «Θεόδωρος και Ελένη». Η ταβέρνα έχει πιστούς οπαδούς, οπότε η ζωή σας θα γίνει ευκολότερη εάν βρεθείτε στο Σούνιο μια καθημερινή. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν θα μετανιώσετε τη διαδρομή έως εκεί.

Το φαγητό: Από τα πρώτα δοκιμάσαμε τις γαρίδες με κρούστα από σουσάμι, ένα ημιασιατικό πιάτο, που ήταν μια χαρά, αν και το σουσάμι επικρατούσε. Εξαιρετικό ήταν το χταποδάκι στα κάρβουνα, το οποίο ήταν φανερό ότι δεν είχε… κακοποιηθεί νωρίτερα σε βραστό νερό. Εντύπωση μας έκανε η γενναία μερίδα: τρία μεγάλα πλοκάμια. Καθώς απώτερος στόχος μας ήταν τα μύδια, δεν το παρακάναμε με τα υπόλοιπα. Τα παραγγείλαμε και στις δύο εκδοχές τους -με σκορδάκι και με σάλτσα φέτας- και τα συνοδεύσαμε με φρέσκες τηγανητές πατάτες. Ηταν μεγάλα, «σάρκινα», δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να τσιμπάμε, βουτώντας το κέλυφος στο μπολ για έξτρα ζουμάκι. Και εδώ οι μερίδες είναι για καλοφαγάδες. Προσωπικά, προτιμώ την πιο απλή συνταγή, με σκόρδο και κρασί, γιατί, όταν η πρώτη ύλη είναι τόσο φρέσκια, είναι κρίμα να χάνεται κάτω από πληθωρικές σάλτσες.

Ο λογαριασμός: 20 – 25 €/άτοµο.

Επιπλέον πληροφορίες: Παρόλο που είχαμε χορτάσει, χαζεύαμε τις μακαρονάδες με θαλασσινά που περνούσαν δίπλα μας. Στο επόμενο μπάνιο…

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών