ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Θεραπευτήριο

Η ταβέρνα των 30άρηδων, ήσυχο, με καλή σχέση ποιότητας - τιμής σε μια περιοχή που γίνεται της μόδας.

02.04.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Θεραπευτήριο

Η ταβέρνα των 30άρηδων, ήσυχο, με καλή σχέση ποιότητας – τιμής σε μια περιοχή που γίνεται της μόδας.

Η θέση: Στα γοητευτικά Άνω Πετράλωνα, σε μια γειτονιά που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιάτσα για μεζεδοπωλεία, ταβέρνες και ωραία μπαράκια, αλλά που παραμένει κατά βάση αστική. Κοινώς, αν το Θησείο έχει παραδοθεί στις καφετέριες και στα κλαμπ σάντουιτς, τα Πετράλωνα μοιάζουν με την ανέπαφη πίσω αυλή του.

Η ατμόσφαιρα: Συμπαθητική. Μια «παλιά καλή» (κατά το «good old») ταβέρνα, με λαμπιόνια γύρω-γύρω, τζαμαρία α λα καφενείο, πηδάλια πλοίου για πολυελαίους, πλαστικά λαδόξιδα στα τραπέζια κ.ο.κ

Το φαγητό: Οι περισσότεροι έρχονται για το φρέσκο ψάρι και τα μαγειρευτά. Εμείς, τρία άτομα, μοιραστήκαμε ένα σαργουδάκι ψητό, νόστιμο και ζουμερό. Ένας πήρε ψαρονέφρι -το οποίο ήταν στεγνό- και στη μέση μπήκαν λαχανοντολμάδες, πατάτες φούρνου, φάβα και μια χορταστική σαλάτα βραστών λαχανικών. Δεν ήταν κακά, καθόλου μάλιστα. Οι παραφωνίες ήταν δύο μόνο: η γαρνιτούρα στο κρέας -ρύζι και πατάτες, λες και ήμαστε σε κρουαζιερόπλοιο του ’80- και η χωριάτικη σαλάτα εκτός εποχής.

Ο λογαριασμός: Για ένα πλήρες γεύμα, θα πληρώσεις περίπου 15 € – 20 € το άτομο, χωρίς κρασί.

Η κάβα: Χύμα και εμφιαλωμένα κρασιά ελληνικά.

Επιπλέον πληροφορίες: Απόλυτη αρμονία στη σχέση ποιότητας-τιμής. Το παρκάρισμα σε ώρες αιχμής, βραδινές, είναι δυσκολούτσικο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Το πολύ-πολύ να περπατήσετε λίγο.

Καλλισθένους & Κυδαντιδών 41, Ανω Πετράλωνα, τηλ.: 210-34.12.538

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών