ΜΑΓΑΖΙΑ

Το φρέσκο ψάρι στα καλύτερα του

Την πρώτη φορά που μπήκα στο φωτεινό ιχθοπωλείο «Το Κόκκινο Ψαράκι» γοητεύτηκα από ...μια σκορπίνα.

05.11.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Το φρέσκο ψάρι  στα καλύτερα του

Την πρώτη φορά που μπήκα στο φωτεινό ιχθοπωλείο «Το Κόκκινο Ψαράκι» γοητεύτηκα από …μια σκορπίνα. Την διάλεξα και, περιμένοντας στο ταμείο, ο ευγενής ιδιοκτήτης Αγγελος Μπελλάρας, μου πρότεινε να την καθαρίσουν, να την ανοίξουν «πέταλο», να την ψήσουν στη σχάρα και να μου την φέρουν στο σπίτι την ώρα που επθυμώ! Στην ολιγόλεπτη κουβέντα μας μου εξέφρασε την επιθυμία του, «να μπει το ψάρι στο καθημερινό διαιτολόγιο όλων» και η αλήθεια είναι ότι οι μόνιμοι πλέον πελάτες του έχουν αυξήσει την συχνότητα αλλά και την ποσότητα των ψαριών που καταναλώνουν. Οι λόγοι είναι πολλοί και σημαντικοί: Πρώτον, τα ψάρια του είναι φρέσκα, έχουν όλα τα νόμιμα πιστοποιητικά ιατρών και τεχνολόγων τροφίμων και πληρούν όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λ.χ. φέρουν τον αριθμό της περιοχής αλίευσης τους (FAO). Δεύτερον, στα καθαρίζουν και αν θέλεις στα ψήνουν ή στα μαγειρεύουν. Τρίτον, έχουν έναν ικανότατο σεφ, τον Βαγγέλη Τσιμένη, που ετοιμάζει από την κλασική κακαβιά μέχρι πιο δημιουργικά πιάτα όπως το φιλέτο τόνου με τσιπς παντζαριού και τα πικάντικα, καπνιστά μύδια με γουασάμπι. Και τέταρτον, μπορούν να στα φέρουν στο σπίτι ή στο γραφείο ή να στα σερβίρουν επιτόπου στην άνετη σάλα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών