ΜΑΓΑΖΙΑ

Σκάροι από την Κάρπαθο στην «Πάρο» του Πειραιά

Ψαράδικο περιωπής η «Πάρος», στον Πειραιά, όχι στην κεντρική ψαραγορά, αλλά στο δρόμο που βγάζει από την αγορά στον ηλεκτρικό σταθμό.

12.01.2017| Updated: 31.10.2023
Σκάροι από την Κάρπαθο στην «Πάρο» του Πειραιά

Ψαράδικο περιωπής η «Πάρος», στον Πειραιά, όχι στην κεντρική ψαραγορά, αλλά στο δρόμο που βγάζει από την αγορά στον ηλεκτρικό σταθμό.

Την προτιμούν και τη συστήνουν φανατικοί και «δύσκολοι» ψαροφάγοι. Το προσωπικό ξέρει το ψάρι απέξω και ανακατωτά. Φέρνει σολομούς, αλλά μόνο για τους «ξεροκέφαλους», δεν τους προτείνει, «δεν είναι ψάρι αυτό, σκέτη βρωμιά είναι», θα σου πουν. Εχει μεγάλα και μικρά, της εποχής, σε μέγεθος επιτρεπόμενο, ιχθυοκαλλιέργειας και αλανιάρικα. Από διάφορες περιοχές. Δεν θα σε κοροϊδέψουν, δεν θα σου πουν ότι είναι ημέρας οι σκάροι από την Κάρπαθο, αφού «θέλουν πάνω από 24ωρο από τα δίχτυα για να φτάσουν στο μαγαζί». Ομως είναι έκτακτοι. Οπως και τα άλλα ψάρια που πήρα να δοκιμάσω. Ο,τι επιλέξετε θα σας το καθαρίσουν, μέσα-έξω, έχουν και ειδικό μηχάνημα που δεν αφήνει ίχνος λεπιού!

Συμβουλή για τους σκάρους: Να ξέρετε πως τα εντόσθια τρώγονται. Αν θέλετε, λοιπόν, τους λέτε να τα αφήσουν. Αυτό που πρέπει να βγάλουν είναι η χολή, που, αν μείνει στο ψάρι, κάνει τη γεύση του να θυμίζει δηλητήριο. Επίσης, μπορείτε να αφήσετε τα λέπια. Θα τους ψήσετε ή θα τους τηγανίσετε αλευρωμένους (θεωρώ πως είναι καλύτεροι στο τηγάνι) και μετά θα αφαιρέσετε τα λέπια – βγαίνουν όλα μαζί με τη μία, ενωμένα σαν πανοπλία. Η σάρκα τους, έτσι, μένει απίθανα ζουμερή, με ακέραια την ιδιαίτερη νοστιμιά του ψαριού, που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μπαρμπούνι και μελανούρι. Σκάρους θα βρείτε μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Ιχθυοπωλεία

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT