ΜΑΓΑΖΙΑ

Ψαραγορά Νέας Σμύρνης

Δυο αδέλφια φέρνουν φρέσκο ψάρι στη Νέα Σμύρνη σε απευθείας ανταπόκριση από το Αιγαίο.

12.01.2017| Updated: 23.01.2024
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Ψαραγορά Νέας Σμύρνης

Δυο αδέλφια φέρνουν φρέσκο ψάρι στη Νέα Σμύρνη σε απευθείας ανταπόκριση από το Αιγαίο.

Από το 1980 η οικογένεια Κοκώνη ασχολείται με τα ψάρια. Τότε, είχε πρωτοανοίξει στον Πειραιά το θρυλικό ψαράδικο «Ευβοϊκός». Το 2010 η οικογένεια άνοιξε κατάστημα στη Μήλο και πριν από λίγους μήνες εγκαταστάθηκε στη Νέα Σμύρνη. Το ψαράδικο του Πειραιά έχει πλέον κλείσει, αλλά η ανεμότρατα της οικογένειας συνεχίζει να βγαίνει καθημερινά στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου και να προμηθεύει με φρέσκο ψάρι το κατάστημα της Νέας Σμύρνης.


Επιπλέον, πολλά ψάρια φτάνουν από τη Μήλο, σε συνεργασία με ντόπιους ψαράδες. Τα δύο αδέρφια Γιώργος και Λευτέρης Κοκώνης είναι έμπειροι γνώστες και θα σας προτείνουν τα καλύτερα της ημέρας και επιπλέον θα σας δώσουν και συμβουλές για το μαγείρεμα ή το ψήσιμο. Θα βρείτε μπαρμπούνια, φαγκριά και τσιπούρες από τη Μήλο, σκουμπρί, μπακαλιάρο και κουτσομούρα από τη Χαλκίδα, αλλά και κατσούλες από την Αίγινα, χιόνες, λαβράκια από το Μεσολόγγι, λυθρίνια, ροφούς και πολλά ακόμη φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT