ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το γειτονικόν

Ύδρα (part 1)

24.08.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής
Το γειτονικόν

Value for money ταβέρνα, από τις καλύτερες του νησιού, στα ενδότερα. Απλή, λαϊκή μαγειρική που τιμά τις εποχές και τα προϊόντα τους, φρε-σκό-τα-τα ψάρια και θαλασσινά, κρέατα εκλεκτά. Στις κατσαρόλες και στα τηγάνια δίνει το πρόσταγμα η Χριστίνα, στο γενικό κουμάντο η κόρη της Βενεδίκτη και ο άντρας της Γιώργος. Αλησμόνητα μου έχουν μείνει κάτι ωραία μελιτζανοφαγητά, πάντα καλοί οι κολοκυθοκεφτέδες της (βάζει και λίγο μοσχοκάρυδο), οι κρεατεροί ντολμάδες, οι μοσχοκεφτέδες της, τα μπιφτέκια της, το αρνάκι καπαμά. Ωραία και τα λαδερά της, η φάβα, τα τηγανητά θερινά λαχανικά και οι διάφοροι μεζέδες. Πρέπει να σας εκμυστηρευτώ πως έχω πετύχει τη Χριστίνα να διαλέγει μία-μία τις ντομάτες σε μανάβικα του νησιού.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών