ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το πιάτο του Οκτωβρίου

Φρέσκια πάστα γεμιστή με πατάτα, σε ψαρόζουμο. Ένα πιάτο υψηλής γευστικής αξίας, γκουρμέ και ρουστίκ μαζί.

24.10.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Το πιάτο του Οκτωβρίου

Φρέσκια πάστα γεμιστή με πατάτα, σε ψαρόζουμο. Ένα πιάτο υψηλής γευστικής αξίας, γκουρμέ και ρουστίκ μαζί. Στην κοιλάδα του Mugello, στην Τοσκάνη, βόρεια της Φλωρεντίας, το συνηθίζουν να φτιάχνουν ζυμαρικά γεμιστά με πατάτα, ravioli, tortelli και κάτι τετράγωνα μικροσκοπικά «μαντιλάκια», τα agnolotti. Τέτοια φτιάχνει ο Θοδωρής Παπανικολάου στο εστιατόριο Parla στην Κηφισιά. Η ζύμη βελούδινη, πληθωρική, το τύλιγμα βιρτουόζου. Η γέμιση μια λεπτή κρέμα πατάτας. Τα ζυμαρικά αρταίνονται με ζωμό μπαρμπουνιού, κονφί ντομάτας, αφρίζουσα σάλτσα μαϊντανού, λεπτεπίλεπτες φέτες φρέσκιας τρούφας. Το πιάτο περιέχει επίσης κυβάκια φιλεταρισμένου μπαρμπουνιού, ροδέλες καρότου. Ένα στοχαστικό χειμωνιάτικο φαγητό, εμμελές, μια ευτυχής κράση αισθητικής φινέτσας και γευστικής δύναμης. Σαν να γνωρίζεις την Ιταλία βαθιά, στη λεπτομέρειά της.

Κόστος πιάτου: 22 €. 

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT