ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το στέκι του Ηλία

Μια δροσερή αυλή στο Θησείο για παϊδάκια και οινοποσίες.

17.06.2011| Updated: 29.06.2021
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Το στέκι του Ηλία

Μια δροσερή αυλή στο Θησείο για παϊδάκια και οινοποσίες.

Η θέση: Στον πλακόστρωτο πεζόδρομο πλάι στον Ηλεκτρικό, περίπου 100 μέτρα από το σταθμό του Θησείου προς τα Πετράλωνα, δίπλα στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγ. Αθανάσιου.

Η ατμόσφαιρα: Μια περιποιημένη αυλή για το καλοκαίρι, σκεπαστή και πράσινη, ιδανική για τα πιο ζεστά βράδια που «ιδρώνουν» την Αθήνα.

Το φαγητό: Ξεκινήσαμε με μια περιποιημένη χωριάτικη με κατακόκκινες ντομάτες, όπου -μόνιμο «αμάρτημα»- βουτήξαμε μπουκιές από τα καψαλισμένα ψωμάκια μας. Οι πατάτες έφτασαν χρυσαφένιες, ζεστές-ζεστές. Ένα χοντροκομμένο σαγανάκι, μια καλή, σκορδάτη μελιτζανοσαλάτα και μια τυροκαυτερή άνοιξαν το δρόμο για μια λεμονάτη συκωταριά, η οποία έκανε και τους πιο δύσκολους να λυγίσουν. Αλλά, όπως το θυμόμουν, την παράσταση έκλεψαν τα παϊδάκια. Δύσκολο να βρεις αλλού τέτοιο κρέας και τέτοια μαεστρία στο ψήσιμο και το άρτυμά τους. Τα χείλια άναψαν, τα χέρια λαδώθηκαν, τα χαμόγελα «βάφτηκαν» μαύρα.

Ο λογαριασμός: Περίπου 20 ευρώ το άτομο, με το κρασί.

Η κάβα: Παγωμένες μπύρες, χύμα κρασί, ούζο και τα συναφή

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά από Δευτέρα – Παρασκευή βράδυ. Σάββατο ανοιχτά και το μεσημέρι. Κλειστά την Κυριακή το βράδυ. Για τη μετακίνησή σας είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και να κατεβείτε στο σταθμό του Θησείου. Υπάρχει και δεύτερο «Στέκι του Ηλία» που λειτουργεί υπό την ίδια διεύθυνση. Βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω (Θεσσαλονίκης 7, 210-34.22.407).

Επταχάλκου 5, Θησείο, τηλ.: 210-34.58.052.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών