ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τραβόλτα

Μια ψαγμένη ψαροταβέρνα στο Περιστέρι, από τους δημιουργούς του «Base Grill».

11.03.2014| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Τραβόλτα

Μια ψαγμένη ψαροταβέρνα στο Περιστέρι, από τους δημιουργούς του «Base Grill».

Η θέση: Οδηγείτε στην Εθνάρχου Μακαρίου, η ταβέρνα βρίσκεται στον πρώτο παράλληλο δρόμο. Αν έρχεστε από το ποτάμι, στρίβετε δεξιά για να βρείτε την οδό Αρκαδίας, ενώ αν έρχεστε από το Περιστέρι στρίβετε αριστερά.

Η ατμόσφαιρα: Η λαϊκή φαντασία δεν έχει σύνορα, έτσι ο Λάκης, ως δεινός χορευτής, κέρδισε το παρατσούκλι Τραβόλτα. Ο Λάκης ο Τραβόλτα, λοιπόν, είχε μια πολύ καλή ψαροταβέρνα στο Περιστέρι κι όταν έφυγε από τη ζωή, ο γιος του, ο Ανέστης, αποφάσισε να δώσει νέα πνοή στο μαγαζί του πατέρα του, το οποίο φυσικά ονόμασε «Τραβόλτα». Το εγχείρημα έγινε με τη βοήθεια δύο εξαιρετικών επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης: του Σπύρου και του Βαγγέλη Λιάκου, ιδιοκτητών του «Base Grill», σημείου αναφοράς στην κρεατοφαγική Αθήνα. Και επειδή οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι και γνώστες και μερακλήδες, έχουν φτιάξει μια ψαροταβέρνα που σέβεται τον πελάτη. Ο χώρος δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο -μια μεγάλη σάλα με τζαμαρίες γύρω γύρω, απλά διακοσμημένη με κάποιες πινελιές που παραπέμπουν σε νησιωτικό περιβάλλον, όχι όλες εύστοχες-, αλλά το σέρβις σε κάνει να νιώθεις βασιλιάς. Καταλαβαίνω βέβαια και εκείνους που ίσως εκνευρίζονται όταν κάθε πέντε λεπτά τούς ρωτούν: «Ολα καλά;».

Το κριθαράκι με μελάνι σουπιάς και φρέσκες σουπιές.

Το φαγητό: Όσον αφορά το φαγητό, εκτός από φρέσκο ψάρι για σχάρα και τηγάνι, υπάρχουν αρκετά πιάτα που κάνουν τον «Τραβόλτα» να ξεχωρίζει. Πρώτα απ’ όλα, η εξαιρετική, φίνα φάβα με καπνιστό χέλι και λίγο λαρδί από μαύρο χοίρο. Απίστευτης νοστιμιάς πιάτο. Όπως και το κριθαράκι με μελάνι σουπιάς και φρέσκες σουπιές. Θέλοντας να δοκιμάσουμε τις επιδόσεις τους στο τηγάνι, παραγγείλαμε τα τηγανισμένα σε ένα ελαφρύ κουρκούτι μύδια, που συνοδεύονται από μια σος με βάση το παντζάρι, καθώς και το φρέσκο καλαμάρι. Ηταν και τα δύο τραγανά, χωρίς τη γνωστή λαδίλα που συνήθως συναντάμε. Υπάρχει άλλο ένα πιάτο που αξίζει να αναφέρουμε: το σπετζοφάι, που εδώ γίνεται με λουκάνικα από φρέσκια σουπιά και σερβίρεται σε ένα τηγανάκι μαζί με μελωμένες πιπεριές και ντοματάκια. Είναι εντυπωσιακό πιάτο, ευφάνταστο, υπήρξαν όμως και κάποιοι στην παρέα που δεν ενθουσιάστηκαν με την τόσο έντονη χρήση των μπαχαρικών. 

Ο λογαριασμός: Περίπου 35 ευρώ το άτομο. 

Η κάβα: Υπερπροσφορά σε ούζο και τσίπουρο. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα 80 ούζα και τα 50 τσίπουρα, ενώ αν είστε φίλος του κρασιού κάποια από τις 55 διαθέσιμες ετικέτες θα ταιριάξει σίγουρα με το φαγητό σας.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 12 μέχρι τη 1 π.μ. εκτός Δευτέρας. Στάθμευση χωρίς πρόβλημα, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών