ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Βαλεντίνα

Ρώσικο ταβερνάκι με καταπληκτικό αρνίσιο σουβλάκι. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγετε απογοητευμένοι και οπωσδήποτε θα επιστρέψετε.

26.03.2016| Updated: 25.06.2021
Βαλεντίνα

Ρώσικο ταβερνάκι με καταπληκτικό αρνίσιο σουβλάκι. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγετε απογοητευμένοι και οπωσδήποτε θα επιστρέψετε.

Η θέση: Σύνορα Καλλιθέα με Τζιτζιφιές, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή που όμως έχει ακόμη αρκετές μονοκατοικίες να επιδείξει.

Η ατμόσφαιρα: Καθαρό μαγαζί, νοικοκυρεμένο, σαν ταβερνάκι επαρχίας, με την τηλεόρασή του μέσα, τη νάιλον περίφραξη στο πεζοδρόμιο και τα μουσικά όργανα στον τοίχο. Κόσμος της γειτονιάς και πολλοί Ρώσοι, όπως είναι αναμενόμενο. Η αυλή του μαγαζιού το χειμώνα κλείνει υποτυπωδώς και θερμαίνεται με σόμπες.

Το φαγητό: Ε, με τι ξεκινάμε; Με τη ρώσικη σαλάτα, η οποία είναι όπως ακριβώς πρέπει να είναι, μια αμαρτία που μπορείς να απλώσεις στο ζεστό ψωμί λιπιόσκα. Εξίσου υπέροχη η τετραπλή σαλάτα τους, που περιλαμβάνει παντζαροσαλάτα, ρώσικη, σαλάτα μανιταριών και καρότου, η μία καλύτερη από την άλλη. Το ίδιο απολαυστικά και τα υπόλοιπα πιάτα: μαντί στον ατμό (πουγκάκια από ζύμη με γέμιση κιμά) με λίγο γιαούρτι για δροσιά. Βαρενίκι (ρώσικα ζυμαρικά), γεμιστά με τυρί. Πιροσκί με κιμά ή πατάτα ή τυρί. Και οπωσδήποτε σασλίκ, το φημισμένο ουζμπέκικο σουβλάκι, που λιώνει στο στόμα. Μην κάνετε εκπτώσεις: πάρτε το αρνίσιο και όχι το χοιρινό. Για ώρες βουτηγμένο σε κάποια μυστική μαρινάδα, απολαμβάνεται ραντισμένο με λευκό ξίδι.

Ο λογαριασμός: Για ένα πλήρες γεύμα, μόνο 15 € το άτομο.

Η κάβα: Βότκα κι άλλη βότκα και χύμα βότκα, άντε και κανένα κρασί χύμα.

Επιπλέον πληροφορίες: Πότε είναι κλειστά; Ποτέ! Οσες φορές έχω πάει -που δεν είναι λίγες- δεν έχω συναντήσει δυσκολία στο παρκάρισμα.

Λυκούργου 235, Καλλιθέα, τηλ.: 210-94.31.871

 

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών