ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Βαλεντίνα

Πιροσκί και άλλοι ρωσικοί πειρασµοί.

07.07.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Βαλεντίνα

Πιροσκί και άλλοι ρωσικοί πειρασµοί.

Η θέση: Η Βαλεντίνα βρίσκεται στην πολυσύχναστη Καλλιθέα σε μια ήσυχη, όμως, γειτονιά εδώ και πολλά χρόνια.

Η ατμόσφαιρα: Από την τελευταία φορά που την επισκεφτήκαμε δεν έχουν αλλάξει πολλά. Το ίδιο σκηνικό: ένας απλός, απλούστατος χώρος, µε κυρίαρχο το λευκό και διακοσμητικές πινελιές όπως κάποιες µπαµπούσκες και µια μπαλαλάικα. Ευτυχώς, βρήκαμε και την ίδια κουζίνα – τα πιάτα που θυμόμουν στο ίδιο επίπεδο γεύσης.


Το φαγητό: Ξεκινήσαμε φυσικά µε πιροσκί κιµά και πατάτας, καλοτηγανισµένα και µε τη σωστή ζύµη, ρωσική σαλάτα -καµία σχέση µε την «ελληνική»-, πλούσια σε γεύση και αρκετά λιπαρή όπως τη φτιάχνουν στην πατρίδα της, µαντί στον ατµό, τα ζυµαρικά τους δηλαδή που είναι σαν πουγκιά µεγάλου σχετικά µεγέθους και γεµιστά µε κιµά, και το καλύτερο ίσως πιάτο της Βαλεντίνας, το σασλίκ. Είναι το γνωστό ουζµπέκικο σουβλάκι από αρνί, µαριναρισµένο σε ένα µείγµα -που δεν µας είπαν τι υλικά έχει- για αρκετές ώρες, το οποίο έρχεται και λιώνει στο στόµα. Συνοδεύεται από τηγανητές πατάτες και ροδέλες κρεµµυδιού.

Στον κατάλογο θα βρείτε, φυσικά, και το γνωστό µοσχάρι στρογκανόφ, αλλά το αφήσαµε για µια επόµενη φορά µε χαµηλότερη θερµοκρασία.

Ο λογαριασμός: 15-20 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Ρώσικη ταβέρνα χωρίς βότκα γίνεται;

Επιπλέον πληροφορίες: Ώρες λειτουργίας Κυριακή – Πέμπτη 13:00 – 11:30 και Παρασκευή και Σάββατο 12:00 – 12:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT