ΕΞΟΔΟΣ

White House Restaurant: Γεύσεις του Λευτέρη Λαζάρου στο κερκυραϊκό σπίτι των Ντάρελ

Ο σεφ επιμελείται το μενού του εστιατορίου που στεγάζεται στη φημισμένη κατοικία του Βρετανού συγγραφέα Λόρενς Ντάρελ.

08.07.2021| Updated: 06.10.2021
White House Restaurant: Γεύσεις του Λευτέρη Λαζάρου στο κερκυραϊκό σπίτι των Ντάρελ

Στο Καλάμι, στη βόρεια πλευρά της Κέρκυρας βρίσκεται το White House Restaurant που στεγάζεται σε ένα από τα σπίτια στα οποία διέμεινε ο Βρετανός συγγραφέας Λόρενς Ντάρελ και η οικογένειά του κατά τη δεκαετία του ‘30.

Φέτος το μενού του εστιατορίου επιμελείται ο Λευτέρης Λαζάρου με τα signature πιάτα του όπως το Καλαμάρι με πέστο βασιλικού και γλυκιά ντομάτα σε τραγανή φωλιά πατάτας ή το Ριζότο με σουπιά και το μελάνι της, αλλά και νέες προτάσεις εμπνευσμένες από την μαγειρική παράδοση της Κέρκυρας, όπως Φιλέτο σκορπίνας μπουρδέτο, Κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχαρίσια ελιά μπρεζέ και Κερκυραϊκό σοφρίτο με μοσχαρίσιο φιλέτο και απαλό πουρέ πατάτας.

Το μενού περιλαμβάνει επίσης πιάτα όπως Κυδώνια αχνιστά με γλυκό σαμιώτικο κρασί, μάραθο και κουμ κουάτ, Αστακό με άγριο μαύρο ρύζι, Φιλέτο μαγιάτικου με πουρέ σελινόριζας και ψητά τοματίνια, Φέτα ψάρι με χόρτα αλμύρα σωτέ και φρέσκα μυρωδικά, ριζότο με σάλτσα μάραθου και μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ και αρνάκι σιγομαγειρεμένο με πουρέ σελινόριζας και κους κους με λαχανικά.

Η γλυκιά επίγευση έρχεται με τα νέα επιδόρπια και τα χειροποίητα σορμπέ όπως μους σοκολάτας με κουμ κουάτ, σορμπέ mango και passion fruit ή μους λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με δεντρολίβανο, μπισκότο βρώμης και σορμπέ ροδάκινο.

White House Restaurant

Corfu, Kalami Bay, Καλάμι 490 83 Ελλάδα

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών