ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ζάχος

Μια μικρή ταβέρνα με μεγάλη φήμη στη συνοικία των Καμινίων στον Πειραιά.

24.03.2011| Updated: 31.10.2023
Ζάχος

Μια μικρή ταβέρνα με μεγάλη φήμη στη συνοικία των Καμινίων στον Πειραιά.

Η θέση: Στα Καμίνια, όπως κατεβαίνετε την Πειραιώς από Αθήνα, δεξιά στο βενζινάδικο μετά το Σκλαβενίτη, λίγο πριν φτάσετε στη Δωδεκανήσου, απέναντι από ένα παρκάκι, ανάμεσα σε πολυκατοικίες και αυλές σπιτιών.

Η ατμόσφαιρα: Ταβερνάκι με τα όλα του. Μια ντουζίνα τραπέζια, κάπως στριμωγμένα είναι η αλήθεια (ενδέχεται να στριμωχτούν κι άλλο, αν είναι να εξυπηρετηθεί κάποια παρέα), μεγάλα ξύλινα βαρέλια και βαβούρα από παρέες που έρχονται για κρασί και μεζέ, οικογένειες που κανόνισαν την έξοδο της εβδομάδας ακόμα και ζευγάρια. Όλοι ικανοποιημένοι από το φαγητό στο Ζάχο, γι’ αυτό και δύκολα θα βρείτε τραπέζι Παρασκευές και Σάββατα χωρίς να έχετε κάνει κράτηση εγκαίρως.

Το φαγητό: Κρεατικά, ψαρικά και διάφοροι μεζέδες σε απλές και νόστιμες εκτελέσεις. Σαρδέλες ψητές, καλαμαράκια τηγανητά, μπακαλιάρος σκορδαλιά -κατά πολλούς η σπεσιαλιτέ του καταστήματος- τεράστιο γεμιστό μπιφτέκι, βελούδινη φάβα, πατάτες χρυσοτηγανισμένες, βραστά, σαλάτες εποχής. Στο τέλος γλυκάκι κερασμένο: παγωτό με γλυκό κουταλιού, μωσαϊκό, χαλβάς με κανέλα.

Ο λογαριασμός: Θα φάτε και θα πιείτε με περίπου 15 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Συμπαθητικό χύμα κρασί, ούζο, τσίπουρο, μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά από τις 13.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, κάθε μέρα εκτός από Κυριακή βράδυ. Το αυτοκίνητο θα το βολέψετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο στα στενά γύρω από το μαγαζί.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών