Δραστήριοι μικροζυθοποιοί από όλη την Ελλάδα και gypsy brewers (όσοι δεν έχουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για την παραγωγή τους και συνεργάζονται με άλλους ζυθοποιούς) καταθέτουν τις προτάσεις τους: μπίρες με αρώματα λυκίσκου, εντυπωσιακό αφρισμό και πρωτότυπες συνταγές, για την πιο ζεστή περίοδο του χρόνου.
Για τους περισσότερους μικροζυθοποιούς, η μπίρα ήταν ένα χόμπι που τους πρόσφερε μεγάλη απόλαυση. Έτσι, με πολύ κέφι αποφάσισαν να το κάνουν επάγγελμα, μοιράζοντας την απόλαυση μιας παγωμένης νόστιμης μπίρας και με τους καταναλωτές. Παρακολουθούν στενά την craft σκηνή των οικοζυθοποιών σε Ευρώπη και Αμερική, και έτσι η ελληνική συντεχνία δεν έχει πολλά να ζηλέψει από την παγκόσμια αγορά. Με ευρηματικούς τρόπους ξεπερνούν τις δυσκολίες που θέτει η κάπως άκαμπτη ελληνική νομοθεσία στα προϊόντα τους. Για το καλοκαίρι οι τάσεις επιβάλλουν μπίρες σε κουτάκι, το οποίο για χρόνια είχε απαξιωθεί ως ένας περιέκτης για «φτηνές» μπίρες. Το αλουμίνιο σε σχέση με το γυαλί αφήνει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα, ενώ προστατεύει το προϊόν από το light struck (αλλοίωση από τον ήλιο). Τάση είναι και οι sour αle, οι ξινές συνήθως φρουτένιεςμπίρες, που είναι αρκετά ξεδιψαστικές. Νέες καινοτόμες μπίρες βρίσκουμε και στην κατηγορία των ΙPA, το είδος που έχει ταυτιστεί με τη μικροζυθοποιία παγκοσμίως. Διαλέξτε κατά βούληση. Ν.Δ.