ΟΙΝΟΣ

Μικρά διαμαντάκια και σπάνιες εμφιαλώσεις με ένα κλικ

Ποιος είναι ο Ροκανιάρης και τι εστί Σκιαδόπουλο, με ποια εδέσματα πηγαίνει το Μοσχοφίλερο και τι θα μαγειρέψουμε για να απολαύσουμε ένα παλαιωμένο Αγιωργήτικο;

26.10.2022| Updated: 27.10.2022
Μικρά διαμαντάκια και σπάνιες εμφιαλώσεις με ένα κλικ

Μια από τις πιο ενημερωμένες κάβες του διαδικτύου, μας απαντάει σε αυτές και άλλες απορίες εδώ και 10 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων μεγάλωσε σε περιεχόμενο, αλλά και σε εμπειρία. Προσφέροντας εξειδίκευση στον ελληνικό αμπελώνα, ο οποίος αποτελεί και τον πυρήνα του περιεχομένου της, έφτασε από τις 200 ετικέτες κρασιού με τις οποίες ξεκίνησε αρχικά, σήμερα να ξεπερνά τις 1.500 ετικέτες. Παράλληλα έχει εμπλουτίσει την γκάμα της με πάνω από 150 ετικέτες ελληνικών αποσταγμάτων όπως παλαιωμένα και φρέσκα τσίπουρα, ούζα, λικέρ, βότκα, τζιν, και άλλα, και έχουν δεκάδες επιλογές σε deli προϊόντα και οινικά αξεσουάρ – τέλειες ιδέες για δώρο κι αυτά. Οτιδήποτε βρίσκουμε στις σελίδες τους, έχει επιλεγεί κατόπιν αλλεπάλληλων γευστικών δοκιμών, ανάμεσα από τα ολοένα και περισσότερα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα.

Πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών μας βρίσκονται οι Βασίλης Λιάζης, Γιάννης Κοντομηνάς, Δημήτρης Καλογεράς και Κωνσταντίνος Γεωργίου, τέσσερεις συνέταιροι που έχουν ως κοινό παρανομαστή την αγάπη και τον θαυμασμό στο ελληνικό κρασί. «Στην Greece and Grapes θα βρείτε εκτός από καταξιωμένους Έλληνες παραγωγούς, μια πληθώρα μικρών παραγωγών, που μέσα από τη δουλειά τους, αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα κάθε τόπου. Γι’ αυτό τον λόγο στη frontpage μας έχουμε τοποθετήσει με θάρρος το «The Greek Wine Experts». Η εξειδίκευσή μας είναι η ποικιλία των προϊόντων μας και η πρόσβαση σε πολλά κελάρια παραγωγών, ώστε να βρούμε στον πελάτη αυτό που επιθυμεί» λένε οι ίδιοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜε τι φαγητά ταιριάζει το Ξινόμαυρο; 10 φιάλες που αξίζουνΜε τι φαγητά ταιριάζει το Ξινόμαυρο; 10 φιάλες που αξίζουν

Πράγματι έχω ξετρυπώσει κατά καιρούς δεκάδες μικρά διαμαντάκια, σπάνιες εμφιαλώσεις και παλιές χρονιές που δύσκολα βρίσκει κανείς στην αγορά. «Διατηρούμε και εμείς οι ίδιοι παλιές χρονιές, από κανονικές και magnum φιάλες» μου εξηγούν. Στη σελίδα με τις νέες αφίξεις βρίσκουμε τις καινούργιες ετικέτες και τις ανακαλύψεις της ομάδας της Greece and Grapes, και πατώντας την επιλογή Weekly offers οδηγούμαστε στο section με τις προσφορές της εβδομάδας, που μπορεί να περιλαμβάνουν από οικονομικά κρασιά για το καθημερινό τραπέζι, μέχρι μεγάλα κρασιά περιορισμένης παραγωγής, σπάνιες εμφιαλώσεις και κάθετες συλλογές από τους εκλεκτότερους ελληνικούς οίνους.

Για να μη χαθούμε μέσα στο πλήθος των ετικετών, υπάρχουν αναλυτικές περιγραφές, αλλά και η δυνατότητα εξειδικευμένης αναζήτησης, που οδηγεί κατευθείαν στον στόχο μας. Το site είναι εύχρηστο και η περιήγηση στο καλόγουστο περιβάλλον του, μας οδηγεί με λίγα μόνο κλικ και με απόλυτη ακρίβεια στις ιδανικές επιλογές σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτουμε. Επίσης, επιλέγοντας το Wine Wiki μπαίνουμε σε έναν κόσμο πληροφοριών, καθώς εκεί βρίσκουμε άρθρα που διαθέτουν και εκπαιδευτικό ρόλο. Φίλοι και συνεργάτες τους από τον χώρο του κρασιού δίνουν, καθένας από το δικό του μετερίζι, ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον κόσμο του κρασιού, με άρθρα όπως «Παράγοντες ποιότητας στο κρασί», «Ελαττώματα του κρασιού», «Πορτοκαλί κρασιά», «Κρασί το καλοκαίρι», και άλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΈνας αμπελώνας που βρέχεται από τρεις θάλασσεςΣτα οινοποιεία της Αττικής: Ένας αμπελώνας που βρέχεται από τρεις θάλασσες

Οι αποστολές κρασιών γίνονται όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. «Η Greece and Grapes με βάση στοιχεία που έχουμε, είναι η 1 η εταιρεία πώλησης ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό. Εξυπηρετούμε τόσο ιδιώτες, όσο και επαγγελματίες. Οι πελάτες μας λιανικής, αλλά και χονδρικής, βρίσκονται στην Ευρώπη, Αμερική, Χονγκ Κονγκ, Ηνωμένο Βασίλειο, κ.α.» όπως μου λένε.

Στο πλαίσιο των γενεθλίων, θα τρέχουν για περίπου έναν μήνα κουπόνια εκπτώσεων, give away, καθώς και ένα open party στις αρχές Νοεμβρίου, για τα οποία μπορούμε να ενημερωνόμαστε μέσα από τα social media της κάβας.

Λυκούργου 20, Καλλιθέα, Τ/2130-25.22.15, www.greeceandgrapes.com

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών