Χριστούγεννα είναι τα φωτάκια στο δέντρο, τα δώρα και τα κάλαντα. Η μυρωδιά του τζακιού. Η ζεστή σοκολάτα μπροστά στο στολισμένο έλατο. Τα τραγούδια που επαναλαμβάνει κάθε χρόνο το ραδιόφωνο κι εμείς σιγομουρμουράμε χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Χριστούγεννα είναι οι γεύσεις και οι μυρωδιές. Η άχνη ζάχαρη πάνω στους κουραμπιέδες. Η κανέλα και το πορτοκάλι στα μελομακάρονα. Το άρωμα του κονιάκ. Μυρωδιές ζεστές, χειμωνιάτικες που κρέμονται στον αέρα σαν αόρατα στολίδια. Και σαν κορδέλα που διατρέχει τα πάντα, η υπέροχη γεύση του αγνού, φρέσκου βουτύρου.

Τα πιο ωραία γλυκά γίνονται με βούτυρο. Αν ρωτήσουμε έναν ζαχαροπλάστη, θα μας εξηγήσει γιατί είναι ένα αναντικατάστατο υλικό (κανένα φυτικό υποκατάστατο δεν μπορεί να συγκριθεί με το αληθινό βούτυρο). Η γεύση του βουτύρου είναι ανεπανάληπτη, ντελικάτη, βαθιά, γαλατένια. Η επίγευση διακριτική αλλά μακρά. Όμως, εκτός από τη δική του γεύση και άρωμα, το βούτυρο βοηθάει να αναδειχτούν και οι γεύσεις και τα αρώματα των υπόλοιπων υλικών. Τα λιπαρά μόριά του είναι αυτά που «κουβαλούν» τις μυρωδιές και τις βοηθούν να απλώσουν σαν μπουκέτο και να φτάσουν στον ουρανίσκο μας. Έχει κι άλλες αρετές το βούτυρο: δημιουργεί εύθρυπτες και τραγανές ζύμες και μπισκότα, βουτήματα και κουλούρια που λιώνουν στο στόμα.

Δεν είναι όμως όλα τα βούτυρα ίδια. Από την επιλογή του βουτύρου κρέμεται η επιτυχία του γλυκού μας. Φανταστείτε να ζυμώσουμε κουραμπιέδες με ένα κακό ή με ένα αδιάφορο βούτυρο, χωρίς αρώματα. Θα χαραμίσουμε υλικά και κόπο και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αντάξιο της προσπάθειάς μας ή των προσδοκιών μας. Για εμάς, η επιλογή είναι μία: το φρέσκο βούτυρο Lurpak.

Γιατί να επιλέξουμε Lurpak

Το βούτυρο Lurpak παράγεται για περισσότερα από 120 χρόνια από 100% αγνό αγελαδινό γάλα χωρίς συντηρητικά. Χρειάζονται 20 κιλά γάλα για να παρασκευαστεί 1 κιλό βούτυρο. Το πιο πολύτιμο και αρωματικό μέρος του γάλακτος -η κρέμα- «ωριμάζει» προσεκτικά πριν χρησιμοποιηθεί για τη διαδικασία παρασκευής του βουτύρου. Στη συνέχεια προστίθενται οι αρχικές καλλιέργειες, στις οποίες οφείλεται εν πολλοίς η χαρακτηριστική γεύση του Lurpak. Αν θα έπρεπε να συνοψίσουμε γιατί το Lurpak ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα άλλα βούτυρα, αυτό είναι η εξαιρετική πρώτη ύλη σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία των ανθρώπων που το παράγουν.

Με αυτό θα φτιάξουμε λοιπόν τους φετινούς κουραμπιέδες. Αυτό θα αλείψουμε στα φύλλα για τον μπακλαβά, με αυτό θα «γυαλίσουμε» την γκανάς σοκολάτας που θα βάλουμε ως γέμιση σε τάρτα. Τι άλλο μπορούμε να φτιάξουμε; Χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπαχαρικών, μπισκοτόσπιτο, χειμωνιάτικα πλούσια κέικ, χριστουγεννιάτικους κορμούς… Παρακάτω, σας δίνουμε 3 υπέροχες γιορτινές συνταγές που βασίζονται στο βούτυρο Lurpak: Κουραμπιέδες αφράτοι που λιώνουν στο στόμα, Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή και σοκολατένια βουτυρόκρεμα και Βασιλόπιτα-κέικ με ξηρούς καρπούς και λεμόνι.

Τρία χριστουγεννιάτικα γλυκά που απογειώνονται με βούτυρο Lurpak:

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών