Για σίγουρη επιτυχία και ανεπανάληπτη γεύση χρησιμοποιούμε βούτυρο Lurpak.
30'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Κομμάτια: 60-70Για την επικάλυψη
Διαδικασία
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο Lurpak με την άχνη ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας, με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα για 15-20 λεπτά. Θέλουμε να χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο και να γίνει μια λευκή, αφράτη κρέμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν καλά και να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη, χωρίς να επιμείνουμε πάρα πολύ.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και το αλάτι.
- Τέλος, ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ζυμώνουμε λίγο ακόμα μέχρι να σκορπίσουν σε όλο το μείγμα.
- Πλάθουμε μικρούς στρογγυλούς κουραμπιέδες με διάμετρο 3 εκ. και τους τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 20 λεπτά. Θέλουμε να παραμείνουν λευκοί οι κουραμπιέδες.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τους κυλάμε σε άχνη ζάχαρη μέχρι να καλυφθούν καλά.
- Τους βάζουμε σε πιατέλα, φτιάχνοντας μια πυραμίδα και πασπαλίζουμε με έξτρα άχνη ζάχαρη.
Μυστικά
Η φυσική βανίλια έχει ασύγκριτο άρωμα που θα δώσει στους κουραμπιέδες μας έξτρα πόντους. Αν όμως δεν βρούμε, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με 2 βανιλίνες.