ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρότο στο χειμωνιάτικο τζατζίκι

Για να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας «γιαουρτοσκόρδιον» όλες τις εποχές...

21.03.2012

Για να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας «γιαουρτοσκόρδιον» όλες τις εποχές, και όχι μόνο το καλοκαίρι, οπότε ευδοκιμούν τα αγγούρια, μπορούμε να κάνουμε το εξής: αντί για αγγούρι, βάζουμε στο γιαούρτι τριμμένο καρότο. Είναι το ίδιο δροσιστικό, γλυκό και ελαφρώς πιο τραγανό. Συνοδεύει ιδανικά ψητά ή χρησιμοποιείται ως σάλτσα στη μαρουλοσαλάτα μας. Ενδεικτικά, σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι βάζουμε 2 μικρά τριμμένα καρότα, 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών