Για να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας «γιαουρτοσκόρδιον» όλες τις εποχές, και όχι μόνο το καλοκαίρι, οπότε ευδοκιμούν τα αγγούρια, μπορούμε να κάνουμε το εξής: αντί για αγγούρι, βάζουμε στο γιαούρτι τριμμένο καρότο. Είναι το ίδιο δροσιστικό, γλυκό και ελαφρώς πιο τραγανό. Συνοδεύει ιδανικά ψητά ή χρησιμοποιείται ως σάλτσα στη μαρουλοσαλάτα μας. Ενδεικτικά, σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι βάζουμε 2 μικρά τριμμένα καρότα, 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Καρότο στο χειμωνιάτικο τζατζίκι
Για να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας «γιαουρτοσκόρδιον» όλες τις εποχές...
21.03.2012| Updated: 11.12.2023
Φωτογραφία: Shutterstock
![Καρότο στο χειμωνιάτικο τζατζίκι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2012/03/karoto_sto_xeimoniatiko_tzatziki_gastronomos-1170x658.jpg?v=1702303376)
![MHT](/wp-content/themes/vilva/images/MHT.png)