Πλένουμε ρώγες από σταφύλια χωρίς κουκούτσια, τις στεγνώνουμε καλά σε πετσέτα και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι απλωμένες για να μην κολλήσουν η μία με την άλλη. Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή μέχρι να γίνουν σκληρές σαν παγάκια.
Πώς τις τρώμε;
- Ως δροσερό, φρουτένιο απογευματινό σνακ
- Τις χρησιμοποιούμε σε κοκτέιλ αντί για άλλα παγάκια
- Μπορούμε να τα χτυπήσουμε όπως είναι παγωμένα στο μπλέντερ και να τα σερβίρουμε ως σορμπέ
- Τα σερβίρουμε ως ιδιαίτερο, ελαφρύ γεύμα συνοδεία φέτας ή προσιούτο ή σύγκλινου