Νέα χρονιά, νέες, καλύτερες συνήθειες. Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες, ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σε αυτό το πνεύμα, ετοιμάσαμε το εβδομαδιαίο μας συνταγολόγιο, από Δευτέρα έως Κυριακή.  Το ανεβάζουμε την Παρασκευή ώστε να έχετε όλον τον χρόνο να προμηθευτείτε τα υλικά σας, μια που το Σάββατο είναι η ημέρα που είθισται να κάνουμε τα ψώνια μας. Ισορροπημένο, περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων και είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων αλλά και με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. Μια φορά την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 – 2 φορές πουλερικά, 2 – 3 λαχανικά και όσπρια και 1 – 2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Ελπίζουμε να τα καταφέραμε και να γίνει ο εβδομαδιαίος οδηγός σας.

Δευτέρα: Λαχανόρυζο κοκκινιστό και ελαφρώς λεμονάτο

Λαχανόρυζο κοκκινιστό και ελαφρώς λεμονάτο
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα εύκολο και λιχούδικο λαχανόρυζο μια που τα αφράτα λάχανα είναι τώρα στα καλύτερά τους. Λεμονοχυμός μαζί με καλό ντοματοπελτέ και κοκκινοπίπερο κάνουν τη διαφορά.

Τρίτη: Σουτζουκάκια κοτόπουλου στον φούρνο με «πατατάκια» πάπρικας

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Ονειρεμένα σουτζουκάκια πιο ελαφριά από τα κλασικά αφού τα ετοιμάζουμε με κιμά κοτόπουλου και τα ψήνουμε στον φούρνο αντί να τα τηγανίσουμε. Έξοχα!

Τετάρτη: Κουνουπίδι γιαχνί με σταφίδες

Κουνουπίδι γιαχνί με σταφίδες
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Μέσα σε 20 λεπτά ετοιμάζουμε ένα θαυμάσιο γιαχνί με το λαχανικό της εποχής, το κουνουπίδι, και το αναβαθμίζουμε με κουκουνάρια και μαύρες σταφίδες.

Πέμπτη: Μπουτάκια κοτόπουλου ψημένα σε μπίρα

Μπουτάκια κοτόπουλου ψημένα σε μπίρα
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Ζουμερό και αρωματικό κοτόπουλο, ιδανικό για το οικογενειακό μας γεύμα με τη συνοδεία ενός αφράτου ρυζιού, ενός βουτυράτου πουρέ ή μιας τηγανιάς πατάτες.

Παρασκευή: Φασολάδα Πηλίου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Για την ημέρα όπου παραδοσιακά τρώμε όσπρια, σας έχουμε το καλύτερο! Μια μυρωδάτη αχνιστή φασολάδα με λίγη καυτερή πιπεριά και χωριάτικα λουκάνικα. Όλος ο χειμώνας σε ένα πιάτο.

Σάββατο: Ψαρόσουπα με λαχανικά και ρύζι, αυγολέμονο

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Λίγος περισσότερος χρόνος στο σπίτι, λίγο κρύο παραπάνω, όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι, τι καλύτερο από μια πλούσια, αχνιστή ψαρόσουπα; Είναι βάλσαμο!

Κυριακή: Ψητό μοσχάρι με κρασάτη σάλτσα και πουρέ

Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Ανυπομονούμε για την Κυριακή γιατί είναι η μέρα που απολαμβάνουμε το τέλειο ροστ μπιφ. Γίνεται με μοσχαρίσια κόντρα μπριζόλα χωρίς κόκαλο, μανιτάρια, κρασί και μπράντι. Κυριακάτικο και λαχταριστό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠορτοκαλόπιτα: 7 συνταγές-έκπληξη για το πιο ωραίο χειμωνιάτικο γλυκόΠορτοκαλόπιτα: 7 συνταγές-έκπληξη για το πιο ωραίο χειμωνιάτικο γλυκό

Δείτε εδώ 7 συνταγές, μια για κάθε μέρα:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών