15' προετοιμασία
25' βράσιμο
24 ώρες αναμονή
Σύνολο: 24 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε σε κύβους περίπου 2 εκ. και τα βάζουμε σε μπολ με το λεμονοχυμό και νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει, για να μη μαυρίσουν.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη Mαυροδάφνη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό από τη στιγμή του κοχλασμού.
  3. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα αχλάδια και τα ρίχνουμε στο νερό με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το γλυκάνισο και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για μία μέρα (για να βγάλουν τα φρούτα τα υγρά τους).
  5. Την επομένη, προσθέτουμε τη γλυκόζη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά, από τη στιγμή του κοχλασμού, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  6. Αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών