ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεμπάπ με μελιτζάνες από το «Μικρά Ασία»Κεμπάπ με μελιτζάνες από το «Μικρά Ασία»
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25'

Υλικά

Τεμάχια: 20

Για το σερβίρισµα

Διαδικασία

  1. Σε ένα µπολ βάζουµε το κρεµµύδι και το ανακατεύουµε µε το σουµάκ και το λεµόνι, καλύπτουµε µε µεµβράνη και το αφήνουµε στο ψυγείο ώς τη στιγµή του σερβιρίσµατος.

Κεμπάπ

  1. Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε όλα τα υλικά για τα κεµπάπ και µε βρεγµένες τις παλάµες µας (για να µην κολλάνε στον κιµά) ζυµώνουµε πολύ καλά και έντονα, για περίπου 6 - 8 λεπτά, µέχρι να έχουµε ένα οµοιογενές και αφράτο µείγµα.
  2. Κάθε τόσο βουτάµε τις παλάµες µας σε νερό και συνεχίζουµε το ζύµωµα.
  3. Καλύπτουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε το µείγµα στο ψυγείο, για περίπου 1 - 2 ώρες, µέχρι να σφίξει.
  4. Προθερµαίνουµε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  5. Λαδώνουµε ελαφρώς τις παλάµες µας και πλάθουµε το µείγµα σε στενόµακρα κεµπάπ, µε πάχος περίπου 2 εκ. και µήκος περίπου 12 εκ.
  6. Αν θέλουµε, τα περνάµε σε καλαµάκια, ώστε να διευκολυνθούµε στο γύρισµά τους κατά το ψήσιµο.
  7. Λαδώνουµε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε τα κεµπάπ.
  8. Ψήνουµε στην ψηλότερη σκάλα στο φούρνο για περίπου 13 - 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά περίπου κάθε 3 λεπτά, µέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Σερβίρισμα

  1. Συνοδεύουμε τα κεµπάπ πάνω σε ψηµένες πίτες για σουβλάκια µαζί µε γιαούρτι πρόβειο ή αγελαδινό στραγγιστό και τα αρωµατισµένα κρεµµύδια.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT