Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας μάς δίνει την τε-λει-ό-τε-ρη συνταγή για το αυθεντικό πικάντικο τούρκικο κεμπάπ.

2 ώρες προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 20 τμχ.

Για το σερβίρισµα

Διαδικασία

  1. Σε ένα µπολ βάζουµε το κρεµµύδι και το ανακατεύουµε µε το σουµάκ και το λεµόνι, καλύπτουµε µε µεµβράνη και το αφήνουµε στο ψυγείο ώς τη στιγµή του σερβιρίσµατος.
  2. Κεµπάπ: Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε όλα τα υλικά για τα κεµπάπ και µε βρεγµένες τις παλάµες µας (για να µην κολλάνε στον κιµά) ζυµώνουµε πολύ καλά και έντονα, για περίπου 6 - 8 λεπτά, µέχρι να έχουµε ένα οµοιογενές και αφράτο µείγµα.
  3. Κάθε τόσο βουτάµε τις παλάµες µας σε νερό και συνεχίζουµε το ζύµωµα.
  4. Καλύπτουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε το µείγµα στο ψυγείο, για περίπου 1 - 2 ώρες, µέχρι να σφίξει.
  5. Προθερµαίνουµε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  6. Λαδώνουµε ελαφρώς τις παλάµες µας και πλάθουµε το µείγµα σε στενόµακρα κεµπάπ, µε πάχος περίπου 2 εκ.
  7. και µήκος περίπου 12 εκ.
  8. Αν θέλουµε, τα περνάµε σε καλαµάκια, ώστε να διευκολυνθούµε στο γύρισµά τους κατά το ψήσιµο.
  9. Λαδώνουµε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε τα κεµπάπ.
  10. Ψήνουµε στην ψηλότερη σκάλα στο φούρνο για περίπου 13 - 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά περίπου κάθε 3 λεπτά, µέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  11. Συνοδεύουμε με: Σερβίρουµε τα κεµπάπ πάνω σε ψηµένες πίτες για σουβλάκια µαζί µε γιαούρτι πρόβειο ή αγελαδινό στραγγιστό και τα αρωµατισµένα κρεµµύδια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών