ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣπτι φουρ, βουτήματαΠτι Φουρ
45' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Τεμάχια: 25-30

Ζύμη

Γέμιση και γαρνίρισμα

Διαδικασία

Φτιάχνουμε τη ζύμη

  1. Για να ετοιμάσουμε τα αέρινα πτι φουρ με κακάο αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι.
  2. Χτυπάμε αρχικά μόνο του το βούτυρο στο μίξερ για 5 λεπτά ώστε να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  5. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά λίγο-λίγο το μείγμα του αλευριού.
  6. Οταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, σταματάμε το μίξερ.
  7. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με φαρδιά μύτη.
  8. Αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε ένα αυτοσχέδιο κορνέ που φτιάχνουμε διπλώνοντας σε χωνί μια λαδόκολλα και κόβοντας με ένα ψαλίδι τη μύτη.
  9. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου ή ένα μεγάλο ταψί.
  10. Σχηματίζουμε με το κορνέ πάνω στη λαδόκολλα μπαστουνάκια ζύμης μήκους περίπου 6 εκ.
  11. Ψήνουμε τα μπαστουνάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  12. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για περίπου 1 ώρα.
  13. Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα: Λιώνουμε χωριστά, σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, τις δύο σοκολάτες.
  14. Ενώνουμε τα μπαστουνάκια ανά δύο είτε με μαρμελάδα είτε με μία από τις δύο λιωμένες σοκολάτες.
  15. Μετά βουτάμε τις άκρες των πτι φουρ πρώτα σε μία από τις δυο σοκολάτες και έπειτα, αν θέλουμε, στην τρούφα.
  16. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για περίπου 2 ώρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 13.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών