
45'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Τεμάχια: 25-30Ζύμη
Γέμιση και γαρνίρισμα
Διαδικασία
Φτιάχνουμε τη ζύμη
- Για να ετοιμάσουμε τα αέρινα πτι φουρ με κακάο αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι.
- Χτυπάμε αρχικά μόνο του το βούτυρο στο μίξερ για 5 λεπτά ώστε να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά λίγο-λίγο το μείγμα του αλευριού.
- Οταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, σταματάμε το μίξερ.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με φαρδιά μύτη.
- Αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε ένα αυτοσχέδιο κορνέ που φτιάχνουμε διπλώνοντας σε χωνί μια λαδόκολλα και κόβοντας με ένα ψαλίδι τη μύτη.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου ή ένα μεγάλο ταψί.
- Σχηματίζουμε με το κορνέ πάνω στη λαδόκολλα μπαστουνάκια ζύμης μήκους περίπου 6 εκ.
- Ψήνουμε τα μπαστουνάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για περίπου 1 ώρα.
- Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα: Λιώνουμε χωριστά, σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, τις δύο σοκολάτες.
- Ενώνουμε τα μπαστουνάκια ανά δύο είτε με μαρμελάδα είτε με μία από τις δύο λιωμένες σοκολάτες.
- Μετά βουτάμε τις άκρες των πτι φουρ πρώτα σε μία από τις δυο σοκολάτες και έπειτα, αν θέλουμε, στην τρούφα.
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για περίπου 2 ώρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 13.