ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα και αμύγδαλαΠάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα και αμύγδαλα
30' προετοιμασία
13' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 43'

Υλικά

Κομμάτια: 30

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πτι φουρ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες μέχρι να γίνει ένα μείγμα ελαφρύ, ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μέχρι να γίνει ένα ρευστό, μαλακό και λείο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με φαρδιά μύτη σε σχήμα αστεριού.
  5. Πάνω σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε μακρόστενα μπισκότα με μήκος 4-6 εκ.
  6. Ψήνουμε για περίπου 11-13 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  7. Βγάζουμε τα πρι φουρ από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Τα κολλάμε ανά δύο βάζοντας ανάμεσά τους λίγη μαρμελάδα.
  9. Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τα γεμιστά πτι φουρ μέχρι τη μέση.
  10. Και αμέσως μετά τα βουτάμε στην τρούφα, ώστε να κολλήσει στη σοκολάτα.
  11. Ακουμπάμε τα πτι φουρ σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT