ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπακαλιάρος με ρύζιΜπακαλιάρος με ρύζι
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τις αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου με άνηθο και πατάτα, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον μπακαλιάρο, τις πατάτες και νερό τόσο που να καλύπτει καλά όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 200 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
  2. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ψάρι, τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Αν το μείγμα είναι υπερβολικά σφιχτό και δεν γυρνάνε τα μαχαίρια, ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να το πλάσουμε. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια διαμέτρου περίπου 4 εκ.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λάδι τόσο ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Ρίχνουμε τις κροκέτες (σε δόσεις), χωρίς να τις αλευρώσουμε και τις τηγανίζουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  6. Βγάζουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Μυστικά

 

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT