15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6
Ξαλμύρισμα
Διαδικασία
- Για τον μπακαλιάρο με ρύζι, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και, αφού χρυσίσει, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, τις ντομάτες και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε 1,2 λίτρα χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Ελέγχουμε το αλάτι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε κατά βούληση. Σείουμε την κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.