Μπορεί η συγκεκριμένη συνταγή να μην ανήκει στις πιο χαρακτηριστικές της σφακιανής κουζίνας, όπως είναι γνωστή σήμερα, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που τη θυμούνται από την κουζίνα των γιαγιάδων τους. Φτιάχνεται τόσο με παστό βακαλάο όσο και με όποιο φρέσκο λευκόσαρκο ψάρι προτιμάμε.
15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6Ξαλμύρισμα
Διαδικασία
- Για τον μπακαλιάρο με ρύζι, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και, αφού χρυσίσει, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, τις ντομάτες και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε 1,2 λίτρα χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Ελέγχουμε το αλάτι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε κατά βούληση. Σείουμε την κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.