ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ με έτοιμα ρολάκια κανέλας και γλάσο βανίλια – υποβρύχιοΚέικ με έτοιμα ρολάκια κανέλας και γλάσο βανίλια – υποβρύχιο
30' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το αφράτο κέικ βανίλιας, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια βαθιά φόρμα για κέικ (με τρύπα ή χωρίς).
  3. Χωρίζουμε προσεκτικά τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Βάζουμε τη μαρέγκα στο ψυγείο.
  5. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  6. Τότε προσθέτουμε τους κρόκους και κατόπιν, εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι και τις βανίλιες.
  7. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια κουτάλα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  8. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
  9. Ελέγχουμε το κέικ βανίλιας με ένα μαχαίρι για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί μέχρι μέσα και το βγάζουμε από τον φούρνο.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Μυστικά

Για να γίνει πιο αρωματικό το κέικ και αν μας το επιτρέπουν τα οικονομικά μας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε 1 κλωναράκι φυσική βανίλια. Τη βρίσκουμε πλέον στα περισσότερα μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε μαγαζιά με πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής και μπαχαράδικα. Πρόκειται για μαύρα μπαστουνάκια, τα οποία ανοίγουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι και τα γδέρνουμε με κουτάλι για να μαζέψουμε τα σποράκια που βρίσκονται μέσα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα την ώρα που χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Τα κλωναράκια που μας μένουν μπορούμε να τα βάλουμε στο βάζο με τη ζάχαρη για να αρωματιστεί ή να τα ρίξουμε σε κρέμα που βράζουμε για να της δώσουμε άρωμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 16.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών