Ακόμα και αν είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι οι ιθαγενείς της Γηραιάς Αλβιώνας δεν έχουν ιδέα από φαγητό (λάθος, λάθος!) αυτό που κι εσείς θα παραδέχεστε είναι πως στα γλυκίσματα, μπισκότα, τάρτες, κέικ, κ.λπ, είναι πολύ μα πολύ μερακλήδες. Αυτή η συνταγή είναι για μια κρέμα – βάση που διατηρείται πολύ καιρό σε βάζο στο ψυγείο και μπορείτε να κάνετε πολλά και διάφορα μ’ αυτήν. Μου την έδωσε η μητέρα ενός φίλου, αληθινή Αγγλίδα που έφτιαχνε τα πιο ωραία γλυκά. Η μόνη τροποποίηση που έκανα εγώ είναι ότι μείωσα το ξύσμα στο μισό ακριβώς.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: για 600 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λεμονόκρεμα, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεταλλικό μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα ίσα που να ενωθούν.
  2. Τοποθετούμε το σκεύος πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και προσέχουμε ο πάτος του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό που βράζει.
  3. Ανακατεύουμε συχνά με το σύρμα.
  4. Όταν πήξει, την περνάμε από μια ψιλή σήτα.
  5. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με τη λεμονόκρεμα, την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και τη φυλάμε στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 21.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών