
15'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την κρέμα λεμονιού, βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε και ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας. Η κρέμα θα πήξει αμέσως.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά και γεμίζουμε μικρά ατομικά μπολ ή ποτήρια.
- Τοποθετούμε τα ποτήρια με την κρέμα λεμονιού στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.
Μυστικά
Αυτή την εύκολη και αυτοσχέδια ξινόκρεμα μπορείτε επίσης να την απλώσετε στην επιφάνεια ενός κλασικού λευκού τσίζκεϊκ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.