ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζκεϊκ με κέικ αμυγδάλου και λεμόνιΤσίζκεϊκ με κέικ αμυγδάλου και λεμόνι
15' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κρέμα λεμονιού, βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε και ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας. Η κρέμα θα πήξει αμέσως.
  3. Αφήνουμε για 5 λεπτά και γεμίζουμε μικρά ατομικά μπολ ή ποτήρια.
  4. Τοποθετούμε τα ποτήρια με την κρέμα λεμονιού στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.

Μυστικά

Αυτή την εύκολη και αυτοσχέδια ξινόκρεμα μπορείτε επίσης να την απλώσετε στην επιφάνεια ενός κλασικού λευκού τσίζκεϊκ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών