20'
προετοιμασία
5' βράσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Πλένουμε τα αγγούρια, αλλά δεν τα καθαρίζουμε.
- Τα σκουπίζουμε καλά, κόβουμε και πετάμε τις άκρες.
- Τα κόβουμε σε ροδέλες των 4 - 5 εκ. και με ένα μικρό κουταλάκι αδειάζουμε τα σπόρια από μέσα αφήνοντας όμως τον πάτο, έτσι ώστε να μπορούμε να τα γεμίσουμε.
Κρέμα σκόρδου
- Καθαρίζουμε τις σκελίδες από ένα κεφάλι σκόρδο και τις βάζουμε να βράσουν με νερό (το οποίο θα πρέπει ίσα-ίσα να σκεπάζει το σκόρδο).
- Μόλις μαλακώσει το σκόρδο, το στραγγίζουμε καλά και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ρίγανη ξερή.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε γυάλινο βαζάκι, το καλύπτουμε μέχρι το χείλος με ελαιόλαδο και το διατηρούμε στο ψυγείο για 10 μέρες.
Γέμιση
- Σε ένα μπολ ενώνουμε το γιαούρτι, το τυρί, την κρέμα σκόρδου, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και το κοπανισμένο παξιμάδι.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις ροδέλες αγγουριού και στολίζουμε με κλωναράκια άνηθου.
- Περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.