Κόκκινο, γλυκό πιπέρι και κύμινο στο μπριάμ; Και όμως, σε μικρή ποσότητα, περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού, δίνουν ένταση και βάθος στη γεύση. Απολαύστε το.
Για να φτιάξουμε μπριάμ αγιορείτικο, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Βάζουμε στο ταψί του φούρνου τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες του σκόρδου, τις ντομάτες, το λάδι, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
Τα ανακατεύουμε καλά και από πάνω ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Όπως είναι πολύχρωμο και στολισμένο το ταψί μας, το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο και το ξεφουρνίζουμε.
Προσέξτε, όμως, πρέπει να κρυώσει κάπως πριν από το σερβίρισμα, διότι, ως γνωστόν, οι πατάτες και τα κολοκυθάκια αργούν να κρυώσουν.