20'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπριάμ αγιορείτικο, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Βάζουμε στο ταψί του φούρνου τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες του σκόρδου, τις ντομάτες, το λάδι, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
- Τα ανακατεύουμε καλά και από πάνω ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Όπως είναι πολύχρωμο και στολισμένο το ταψί μας, το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο και το ξεφουρνίζουμε.
- Προσέξτε, όμως, πρέπει να κρυώσει κάπως πριν από το σερβίρισμα, διότι, ως γνωστόν, οι πατάτες και τα κολοκυθάκια αργούν να κρυώσουν.