ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπριάμΜπριάμ αγιορείτικο

15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ντοματόρυζο του μοναχού Επιφάνιου, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 10-15 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι (και τα δύο είδη) και ανακατεύουμε συνεχώς για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  3. Ρίχνουμε 1.200 ml νερό, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Βράζουμε για 10 λεπτά, ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και προσέχοντας να μην κολλήσει.
  6. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαυροπίπερο, το κύμινο και τον μισό δυόσμο.
  8. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω κλείνουμε με το καπάκι.
  9. Αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά.
  10. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο δυόσμο και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT