ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠρασοτηγανιά με άγρια μανιτάριαΠρασοτηγανιά με άγρια μανιτάριαΚάθε μανιτάρι έχει άλλη γεύση, έτσι αυτό που έχει σημασία είναι να βρείτε μεγάλη ποικιλία. Στις πόλεις φτάνουν άγρια μανιτάρια, η ποσότητα και η ποικιλία των οποίων επηρεάζεται σημαντικά από τον καιρό (θερμοκρασία, υγρασία, βροχοπτώσεις). Στην Αθήνα και σε μεγάλες πόλεις βρίσκουμε άγρια μανιτάρια σε καλά μανάβικα, σε διαφορετική ποικιλία κάθε φορά, ανάλογα με την εποχή του έτους. Πρέπει να τα παραγγείλουμε εγκαίρως. Η εταιρεία Funghi Hellas (www.funghihellas.gr), όπως και το κατάστημα Μανιταριών Γεύσεις (manitarion- geuseis.gr) αποστέλλουν άγρια μανιτάρια πανελλαδικά. Αν ο μανάβης μας δεν έχει πρόσβαση σε άγρια, προμηθευόμαστε ποικιλία καλλιεργημένων (αγαρικά, πλευρώτους), με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα βέβαια. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να ενισχύσουμε τη γεύση χρησιμοποιώντας αποξηραμένα άγρια που βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ και μπαχαράδικα. Τα μουλιάζουμε πριν από το μαγείρεμα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

10' προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα άγρια μανιτάρια στον φούρνο με σκόρδο και βούτυρο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τα μανιτάρια, προσθέτουμε το μέλι, το βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, τα σκόρδα και αλατοπιπερώνουμε. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε τα μανιτάρια να αρτυθούν καλά.
  3. Χώνουμε ανάμεσά τους το κλωνάρι δεντρολίβανου, σκεπάζουμε σφιχτά το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
  4. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν.
  5. Ξεφουρνίζουμε, ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει πάνω στα καυτά μανιτάρια και προσθέτουμε τα φυλλαράκια του θυμαριού πριν σερβίρουμε τα μανιτάρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών