Τη συνταγή ετοίμασε ο Δημήτρης Καλαθάς, μάγειρας στο εστιατόριο Ζαρνάβαλος, στα Καλύβια Πεζούλας (Τ/24410-92.008).
30'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Σε απλωτή και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά, ανακατεύοντας αραιά, και μετά τα ανακατεύουμε έντονα για να συνεχιστεί το ρόδισμα ομοιόμορφα (αν χρειαστεί, τα σοτάρουμε σε δύο δόσεις).
- Ρίχνουμε και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα άφθονα υγρά που σταδιακά θα αποβάλουν.
- Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα πράσα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί στα υγρά που θα βγάλουν τα πράσα, για περίπου 30 λεπτά, με μισοσκεπασμένο σκεύος, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και να γίνουν τρυφερά τα μανιτάρια.
Μυστικά
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα άγρια (αυτή την εποχή μορχέλες) ή καλλιεργημένα μαζί με αποξηραμένα, για τη νοστιμιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.