30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το άλειμμα

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και στερεώνουμε μια σχάρα σε ένα σχετικά βαθύ ταψί.
  2. Τρίβουμε με τις σκελίδες σκόρδου όλο το μπούτι, το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Το τακτοποιούμε στη σχάρα και ρίχνουμε στο ταψί τόσο νερό ώστε να το γεμίσει κατά 2 εκ.
  3. Στο μεταξύ, χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το άλειμμα, μέχρι να ψιλοκοπούν και να γίνουν μια χοντροθρυμματισμένη κρέμα.
  4. Ξεφουρνίζουμε για λίγο το αρνί και το χαράσσουμε ελαφρά στην επιφάνειά του. Απλώνουμε την κρέμα ελιάς-αντζούγιας και την πιέζουμε ελαφρά και προσεκτικά για να κολλήσει. Οι χαρακιές που κάναμε στο αρνί θα βοηθήσουν ώστε να μη γλιστρήσει το άλειμμα.
  5. Ξαναβάζουμε στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνί και να γίνει τραγανή η κρούστα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών