ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγκινάρες και σελινόριζα αλά πολίτα με γιαουρτολέμονοΑγκινάρες και σελινόριζα αλά πολίτα με γιαουρτολέμονο
40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα κουκιά. Αν είναι τρυφερό το περίβλημα, τα καθαρίζουμε γύρω-γύρω όπως τα φασολάκια. Αν όχι, τα ξεσπυρίζουμε.
  2. Μ’ ένα μαχαίρι καθαρίζουμε το κοτσάνι μιας-μιας αγκινάρας από τις εξωτερικές ίνες. Αφαιρούμε τα φύλλα από κάθε αγκινάρα μέχρι να φτάσουμε στα τρυφερά. Κόβουμε με το μαχαίρι την κορυφή τους και μ’ ένα κουταλάκι αφαιρούμε το χνούδι που υπάρχει στο κέντρο.
  3. Πλένουμε όλα τα υλικά. Τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα με νεράκι μόλις να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά. Όταν κοχλάσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε το φαγητό σιγά-σιγά μέχρι να μείνει με το λάδι του.
  4. Συνοδεύουμε αυτό το φαγητό με τσακιστές ελιές και μια πράσινη σαλάτα με πορτοκάλια, φρέσκα κρεμμυδάκια και μάραθο ή άνηθο.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών