15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. 
  2. Ρίχνουμε και τον αρακά με τα φρέσκα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε και το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  4. Προσθέτουμε 400 ml νερό, την ντομάτα, το βασιλικό (ή το δυόσμο), το μισό άνηθο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και ο αρακάς και να «δέσει» η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον.
  5. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε.

Ενα δροσερό, τραγανό κρασί, π.χ. Sauvignon Blanc ή Μαλαγουζιά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών