30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τον αρακά

Για τον σολομό

Διαδικασία

Αρακάς

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το φινόκιο μέχρι να μαραθούν.
  2. Ρίχνουμε τον αρακά  και ανακατεύουμε.  Διαλύουμε τον πελτέ μέσα στο κρασί και στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.  Έπειτα,  προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά για να μελώσει.
  3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και  προσθέτουμε το θυμάρι,  το φρέσκο κρεμμύδι,  τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά. 

Σολομός

  1.  Σε ένα ταψί βάζουμε τα φιλέτα σολομού τα οποία τα λαδώνουμε και τα αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά με το δέρμα από επάνω. Το γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρουμε σε πιάτα τον αρακά και από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του σολομού. Στολίζουμε με λίγα κλωναράκια θυμάρι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών