5'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 15'
Υλικά
Τεμάχια: 1Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αραβική πίτα στο τηγάνι με τυριά και αλλαντικά, αρχικά λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μην κάψει πολύ.
- Βάζουμε τη μια αραβική πίτα.
- Σκορπίζουμε από πάνω τη φέτα, το κασέρι και απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε με την άλλη αραβική πίτα.
- Όταν η πίτα ροδίσει λίγο και η γέμιση ζεσταθεί, αδειάζουμε την «πίτα» σε ένα πιάτο.
- Λαδώνουμε πάλι ελαφρώς το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά μέσα στο τηγάνι από την άψητη πλευρά.
- Σιγοψήνουμε μέχρι να ροδίσει κι αυτή η πλευρά και να λιώσει το τυρί.
- Βγάζουμε, την αραβική πίτα, σε πιατέλα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.
Μυστικά
Αντί για αραβικές πίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ποντιακά φύλλα περέκ. Θα χρησιμοποιήσουμε 3 φύλλα περέκ από τη μία πλευρά και 3 από την άλλη (συνολικά 6), τα οποία θα πρέπει να έχουμε βρέξει προηγουμένως.