ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάντουιτς με παστράμι και μετσοβόνε σε αραβική πίταΣάντουιτς με παστράμι και μετσοβόνε σε αραβική πίτα
5' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά

Τεμάχια: 1

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αραβική πίτα στο τηγάνι με τυριά και αλλαντικά, αρχικά λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μην κάψει πολύ.
  2. Βάζουμε τη μια αραβική πίτα.
  3. Σκορπίζουμε από πάνω τη φέτα, το κασέρι και απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν.
  4. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε με την άλλη αραβική πίτα.
  5. Όταν η πίτα ροδίσει λίγο και η γέμιση ζεσταθεί, αδειάζουμε την «πίτα» σε ένα πιάτο.
  6. Λαδώνουμε πάλι ελαφρώς το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά μέσα στο τηγάνι από την άψητη πλευρά.
  7. Σιγοψήνουμε μέχρι να ροδίσει κι αυτή η πλευρά και να λιώσει το τυρί.
  8. Βγάζουμε, την αραβική πίτα, σε πιατέλα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.

Μυστικά

Αντί για αραβικές πίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ποντιακά φύλλα περέκ. Θα χρησιμοποιήσουμε 3 φύλλα περέκ από τη μία πλευρά και 3 από την άλλη (συνολικά 6), τα οποία θα πρέπει να έχουμε βρέξει προηγουμένως.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών