Ο Γαστρονόμος ετοιμάζει ένα πεντανόστιμο τοστ με αραβική πίτα. Γιατί είναι νόστιμο; Μα φυσικά επειδή έχει φέτα, κασέρι και φτιάχνεται στο τηγάνι!
5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Διαδικασία
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μην κάψει πολύ.
- Βάζουμε τη 1 μεγάλη αραβική πίτα.
- Σκορπίζουμε από πάνω φέτα και κασέρι, απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε με άλλη 1 αραβική πίτα.
- Όταν η πίτα ροδίσει λίγο και η γέμιση ζεσταθεί, αδειάζουμε την «πίτα» σε ένα πιάτο, λαδώνουμε πάλι ελαφρώς το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά μέσα στο τηγάνι από την άψητη πλευρά.
- Σιγοψήνουμε μέχρι να ροδίσει κι αυτή η πλευρά και να λιώσει το τυρί, τη βγάζουμε σε πιατέλα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.
- Συμβουλές: Αντί για αραβικές πίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ποντιακά φύλλα περέκ.
- Θα χρησιμοποιήσουμε 3 φύλλα περέκ από τη μία πλευρά και 3 από την άλλη (συνολικά 6), τα οποία θα πρέπει να έχουμε βρέξει προηγουμένως.