Ο Γαστρονόμος ετοιμάζει ένα πεντανόστιμο τοστ με αραβική πίτα. Γιατί είναι νόστιμο; Μα φυσικά επειδή έχει φέτα, κασέρι και φτιάχνεται στο τηγάνι!

5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μην κάψει πολύ.
  2. Βάζουμε τη 1 μεγάλη αραβική πίτα.
  3. Σκορπίζουμε από πάνω φέτα και κασέρι, απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε με άλλη 1 αραβική πίτα.
  4. Όταν η πίτα ροδίσει λίγο και η γέμιση ζεσταθεί, αδειάζουμε την «πίτα» σε ένα πιάτο, λαδώνουμε πάλι ελαφρώς το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά μέσα στο τηγάνι από την άψητη πλευρά.
  5. Σιγοψήνουμε μέχρι να ροδίσει κι αυτή η πλευρά και να λιώσει το τυρί, τη βγάζουμε σε πιατέλα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.
  6. Συμβουλές: Αντί για αραβικές πίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ποντιακά φύλλα περέκ.
  7. Θα χρησιμοποιήσουμε 3 φύλλα περέκ από τη μία πλευρά και 3 από την άλλη (συνολικά 6), τα οποία θα πρέπει να έχουμε βρέξει προηγουμένως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών