ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνί μαγειρευτό με τζάνερα (άγουρα κορόμηλα) και ανθόγαλαΑρνί μαγειρευτό με τζάνερα (άγουρα κορόμηλα) και ανθόγαλα
10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αρνάκι φούρνου λεμονάτο με πατάτες αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμάτια του αρνιού. Τα τακτοποιούμε σε ένα ευρύχωρο ταψί και ανάμεσά τους βάζουμε τις πατάτες και τα κλωνάρια της ρίγανης.
  3. Αλατοπιπερώνουμε καλά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το λάδι και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε ίσα να καλύψει τα υλικά.
  4. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2-2½ ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι και να ψηθούν οι πατάτες.
  5. Στο ενδιάμεσο γυρίζουμε μια-δυο φορές το αρνάκι και ανακατεύουμε τις πατάτες προσεκτικά, ώστε όλα να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών