10'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το αρνάκι φούρνου λεμονάτο με πατάτες αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμάτια του αρνιού. Τα τακτοποιούμε σε ένα ευρύχωρο ταψί και ανάμεσά τους βάζουμε τις πατάτες και τα κλωνάρια της ρίγανης.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το λάδι και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε ίσα να καλύψει τα υλικά.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2-2½ ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι και να ψηθούν οι πατάτες.
- Στο ενδιάμεσο γυρίζουμε μια-δυο φορές το αρνάκι και ανακατεύουμε τις πατάτες προσεκτικά, ώστε όλα να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.