20' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με το κάρδαμο και τον κόλιανδρο.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί το κρέας κατά τα 2/3.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνουμε το κέιλ, τις καυκαλήθρες, αλατοπίπερο και το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα χορταρικά. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας μέχρι να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο.
  5. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε σταδιακά το λεμονοχυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε σχεδόν όλο το ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε σταδιακά στο αυγολέμονο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
  6. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τη σείουμε για να ενσωματωθεί το αυγολέμονο με τα υπόλοιπα υγρά του φαγητού και να απλωθεί παντού. Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά το φρικασέ να «ξεκουραστεί» και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί και μια μαλακή φέτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών