20'
προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με το κάρδαμο και τον κόλιανδρο.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί το κρέας κατά τα 2/3.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Ρίχνουμε το κέιλ, τις καυκαλήθρες, αλατοπίπερο και το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα χορταρικά.
- Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας μέχρι να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Ρίχνουμε σταδιακά το λεμονοχυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν.
- Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε σχεδόν όλο το ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε σταδιακά στο αυγολέμονο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
- Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τη σείουμε για να ενσωματωθεί το αυγολέμονο με τα υπόλοιπα υγρά του φαγητού και να απλωθεί παντού.
- Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά το φρικασέ να «ξεκουραστεί» και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί και μια μαλακή φέτα.