20'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το αυγολέμονο
Διαδικασία
- Για το αρνάκι φρικασέ με μαρούλια ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι με τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, γυρνώντας τακτικά τα κομμάτια του αρνιού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε νερό που ίσα να καλύψει το κρέας.
- Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι το αρνάκι να μαλακώσει καλά.
- Ρίχνουμε τον άνηθο και τα μαρούλια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, χωρίς καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια.
Αυγολέμονο
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, μέχρι να ενωθούν καλά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, μέχρι να ενωθούν καλά.
- Το αδειάζουμε μεμιάς όλο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.