ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι φρικασέ με κέιλ και καυκαλήθρεςΑρνάκι φρικασέ με κέιλ και καυκαλήθρες

20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για το αρνάκι φρικασέ με μαρούλια ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι με τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, γυρνώντας τακτικά τα κομμάτια του αρνιού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε νερό που ίσα να καλύψει το κρέας.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι το αρνάκι να μαλακώσει καλά.
  5. Ρίχνουμε τον άνηθο και τα μαρούλια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, χωρίς καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια.

Αυγολέμονο

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Το αδειάζουμε μεμιάς όλο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών